„Mujal maailmas on laialt levinud tava, et rahvaspordiüritusi kasutatakse ära ka heategevuseks, ning et läbi heategevusliku motivatsiooni omakorda innustatakse inimesi tegema kehalisi pingutusi," kommenteeris Loskutov.

„On tore, et ka Eestis tehakse selles valdkonnas esimesi samme ning tahan omalt poolt olla sellele toeks; ja mis ei oleks parem tunne, kui teadmine, et iga minu läbitud kilomeeter aitab väikest viisi kaasa raske haiguse käes kannatavate laste vaevade vähendamisele."

Ravimitootja GlaxoSmithKline (GSK) on kutsunud üles oma töötajaid ja kõiki tervishoiutöötajad osalema pühapäeval Tallinnas toimuval ja rohkem kui 10 000 osalejat kokku tooval SEB Sügisjooksul. Iga heategevusaktsiooniga liitunu nimel annetab firma Eesti Vähiliidu Jacobi-nimelisse fondi 100 krooni.

Jacobi-nimelise fondi Eesti Vähiliidu juures initsieeris Taani ärimees Soren Hoeh Jensen, kelle pisipoeg Jacob suri 1,5 aastaselt ajuvähki. Laekunud rahadest läheb 70% vähihaigete laste kiireloomulise ravi toetuseks ja 30% lasteonkoloogide koolituseks.