Trepijooksu idee pakkus välja üks A2K Sport poe klient Suzuki Pärnu suusasarja viimasel etapil, küsides suusasarja korraldajalt: „Miks te Pärnu ainukeses kõrghoones midagi sellist ei võiks teha, endal teil pood ka seal?“

Mõte meeldis A2K Spordiklubi inimestele, kes arvasid, et vahepeal horisontaalsuuna asemel vertikaalis joosta on lihtsalt lõbus ja omapärane. Ka on see jooks kindlasti spordihuvilistele heaks võimaluseks kontrollida oma füüsilist valmisolekut algavaks hooajaks.

Trepijooksud on populaarsed üle maailma, Eestis on Tartus aastaid midagi sellist toimunud nö. „EPA tornis“, Tallinnas oli trepijooks hiljuti SWISS hotellis ja Teletornis. Pärnu Sillakeskuse trepijooks erineb teistest jooksudest aga selle poolest, et siin joostakse kõigepealt maja ühes otsas trepist üles, peale pika koridori läbimist teiselt poolt alla ja siis pool ringi ümber maja, et finišisse jõuda. Kuna majal on ainult kaheksa korrust, saab nii ikka koormuse kätte.

Trepijooksul on kavas poole ja täismaja jooks, esimene lastele (2000 aastal sündinud ja nooremad), teine siis kõigile teistele: noored, naised ja mehed.