Jooksu peakorraldaja Mati Lilliallik sõnab, et tänaseks on Energiajooksule registreerunud osalejaid Eesti erinevatest paikadest ja mujalt maailmast ning koguarv läheneb 2000-le. „Tore on näha, et jooksuüritusele tullakse koos peredega üle kogu Eesti. Narva Energiajooksu puhul on tegemist uue kultuuri- ja rahvaspordi üritusega Ida-Virumaal, mis lisaks tervisespordist saadavale heale energiale pakub osalejatele ka toredaid kultuurisündmusi ning tutvustab Ida-Virumaad,“ selgitab peakorraldaja energiajooksu ideed.

Energiajooksu heategevusliku panusena annetatakse osa osalustasudest võimlemislinnaku rajamiseks. Jooksu osalejate, korraldajate, Eesti Energia ja Äkke Spordiklubi ühisel jõul valmib sügiseks Narva Pähklimäe tervisradadel võimlemis- ja jõuharjutustekompleks.

Energiajooksu võistluskeskus asub Narva Peetri platsil ning rada kulgeb linnatänavatel ja pargiteedel möödudes bastionitest, linnusest ja Aleksandri kirikust. Lastejooksud toimuvad Peetri platsiga külgnevas linnuse pargis.

Päeva sportlikule osale järgneb Anne Veski kontsert ja ajaloofestivali lahingetendus „Narva lahing“.

Kõigile 7km jooksu ja kõnni ning poolmaratoni distantsi lõpetajatele kingib Viking Line kruiisi Helsingisse. Häid auhindu osalejatele on pannud välja ka teised ürituse toetajad.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud uus sündmus Eesti ürituste kalendrisse, mille eesmärgiks on tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul.

Registreerumine ja info: www.jooks.ee või www.jooks.ee/narva

Narva Energiajooksu kava:

9:00 Võistluskeskuse avamine Peetri platsil: toimub üritusele registreerimine, osalejad saavad kätte vajalikud materjalid jms
10:50 Narva Energiajooksu avasõnad Narva linnapealt Tarmo Tammistelt
11:00 Narva Energiajooksu 21,1km (Eesti MV poolmaratonis) START
12:00 Lastejooksude START linnuse pargis
13:00 Narva Energiajooksu 7 km START
14:00 Narva Energiajooks 2011 parimate autasustamine
14:45 Kultuuriprogramm ja kontsert Anne Veskilt
17:00 Narva ajaloofestivali lahingetendus "Narva lahing"

Ilma ajavõtuta 7 km jooksul ja kõnnil osalemine maksab augustis 9 eurot, 7 km ajavõtuga jooksul osalemine 12 eurot ja 21 km poolmaratonil osalemine 22 eurot. Lastejooksudel osalemine on tasuta. Osalemise saab registreerida ka võistluskeskuses võistluspäeva hommikul alates kell 9.00. Registreerimine lõpeb 15 min enne starti.