Tuleva aasta 13. mail täitub samuti sajand Erna Abeli abikaasa, teeneka suusatreeneri Herbert Abeli sünnist. Abelite poolt Tartu ja ülikooli spordielu heaks tehtud elutöö meenutamiseks soovivad Abelite õpilased, kolleegid ja sõbrad läbi viia nimetatud kahe tähtaja vahelisel ajal mitmeid üritusi, mis algavad Erna Abelile pühendatud akadeemilise eriala tunniga tema sünniaastapäeval pikaajalises töökohas, Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonnas. Lõpetatakse mais, Herberti sünnipäeval Supilinnas ja Tähtvere spordipargis toimuvaga.

Erna Abeli sünniaastapäeva nädala juhatab sisse kogu talve kestev meenutuskirjutiste sari, mille avaloo on kirja pannud teenekas spordiveteran Heino Jeret, kelle esimesteks ja spordi juurde suunanud õpetajateks olid just Erna ja Herbert Abel omaaegses väikeses Urvaste koolis. Igal nädalal saab ilmuma üks meenutuslugu ja kokku tuleb neid kevadeks - Herbert Abeli mälestusjuubeliks kokku veerandsada. Kõiki neid saab lugeda Erna ja Herbert Abeli õpilase, suusaõpetaja Kaarel Zilmeri vabast suusaveebist: www.suusatades.weebly.com.

Lisaks sellele meenutatakse teenekatest suusalegendidest õpetajaid - treenereid ka mitmetel suusaüritustel. 31. jaanuaril peetakse Eesti meistrivõistuste klassikaetapp Tartu lähedal Vooremäel, mille avastajateks olid Abelid, kasutades seda imelist paika edukalt oma õpilaste tippuviimisel. Ka 44. Tartu maratonil meenutatakse, et just selle maratoni idee üheks autoriks oli Herbert Abel. Tartu kevade orienteerumisvõistlusel tahavad ka orienteerujad meelde tuletada, et Erna ja Herbert Abel olid esmalt ise suured orienteerumise austajad, tuues endaga kaasa arvukalt õpilasi. Mitmed endised Abelite õpilased on otsustanud, et sel talvel 18. korda toimuva ETV – Swedbanki noortesarja kõikide vanuseklasside võitjaid saavad neilt eriauhinna. Kätte antakse need 25. märtsil sarja viimasel etapil Haanjas.

Koostöös Tartu linna ja Eesti Spordimuuseumiga avatakse Tartu maratoni ajaks Tartus Küüni tänaval püsiekspositsioon "Abelid – 100". Teine materjal saab ringi liikuma erinevates Eesti paigus, kus nimekad suusakorüfeed oma elutöö käigus tegutsesid. Tartu maratoni ajal toimub ka koostöös Eesti Postiga tervikasja "Abelid – 100" esmaesitlus Tartu Postimuuseumis.

13. mail – Herbert Abeli sünniaastapäeval kanduvad tegevused taas Tartusse, nende kunagise kodu kanti Supilinna. Tartu linn paigutab neile Supilinna spordiparki mälestuspingi ja oma asutajaliikmete auks viivad Tartu Suusaklubi suusatajad läbi treeningtunni, mis tahab elustada treeninguid Abelite ajast. Et ollakse ikkagi Supilinnas, siis toimub seal ka ühine oasupi söömine.