Juba veerandsajandat korda toimuv SEB Maijooks kujuneb läbi aegade suurimaks naistele suunatud rahva- ja tervisespordisündmuseks Eestis ja terves Ida-Euroopa regioonis.

Maijooksule tullakse kogu perega, sest tegevusi jätkub nii lastele kui ka meestele. Võistluskeskus Tallinna Lauluväljakul avatakse laupäeva, 19. mai hommikul kell 10. Siin saab tutvuda arvukate Maijooksu partnerite väljapanekutega, saada asjatundlikku nõu oma ala spetsialistidelt või osta erinevaid tervise- ja sporditooteid. Sportliku programmi juhatavad sisse kell 11.30 algavad lõbusad Draakoni lastejooksud, milleks registreerimine toimub kohapeal ja on kõigile lastelele tasuta. Kohal on Kalevi Kommilaev. Kell 12:45 toimub meeleolukas soojendusvõimlemine spordiklubi My Fitness treenerite juhendamisel. Kell 13 lähetab olümpiavõitja Kristiina Šmigun-Vähi SEB XXV Maijooksust osavõtjad rajale. Esmalt stardivad kõigile jõukohasele seitsmekilomeetrisele rajale ajavõtuga jooksjad, kellele järgnevad kümneminutiliste vahedega ajavõtuta jooksjad, käijad ja keppidega kõndijad.

Maijooks pakub põnevust ka meestele – avatud on Viking Line Meestehoid, kus jagub tegemisi terveks päevaks. Võimalus on kaasa lüüa mitmetes mehelikes tegevustes ja sportlikes mõõduvõtmistes või niisama meeldivalt aega veeta. Meeste peamine ülesanne sel päeval on aga naistele kaasa elada!

Sportliku päeva lõpetab Maijooksu kontsert, kus tänavu esineb Pearu Paulus ja 2QuickStart.

Arvestades suurt osalejate arvu tasub Maijooksule tulla aegsasti. Mõistlik on auto koju jätta ning kohale sõita ühistranspordiga või tulla tervisliku päeva puhul üldse jalgsi. Saabuda võib ka jalgrattaga, sest lauluväljaku territooriumil on avatud rattaparkla. Kui siiski tullakse autoga peab jälgima liikluse reguleerijate märguandeid ning parkima selleks ettenähtud parklates ja parkimiskohtadel.

Ümbruskonna elanikel ja inimestel, kes jooksutrassi ümbruses liiguvad, paluvad korraldajad varuda aega ja kannatust. Kõige pingelisem aeg on ajavahemikus kl. 13 – 15. Kui vähegi võimalik palutakse vältida sel perioodil auto või muu sõidukiga jooksutrassi piirkonda sattumist. Samuti palutakse jalakäijatel ja rulluisutajatel Maijooksu rajal osavõtjatele teed anda. Maijooksu liiklust reguleerivad ja ohutust tagavad Põhja prefektuuri mootorrattapatrullid ja Munitsipaalpolitsei reguleerijad. Korraldajad paluvad kõigilt mõistvat suhtumist. Üheskoos teeme üritusest toreda sündmuse!