„Jooks ja kõnd vaheldumisi pikemate treeningutena või maratonimõõtu matkadena sügisel ja talvel on järjest enam populaarsust kogumas üle Eesti“, rõõmustas esimesel, 2009. aasta Pekist Priiks jooks-matkal osalenud kaaskorraldaja Ain-Alar Juhanson ja TriSmile juhatuse liige.

„Sündmuste eesmärk on pühade ajal muidugi mitte võistlemine, vaid ühine jooks-matk erinevates temporühmades, suhtlemine ja pikem treening värskes õhus. Mõne pühadeaegse lisakilo kaotamine on veel täiendavaks boonuseks,“ võttis formaadi kokku triatlonitreener Juhanson.

Jooks-matk toimub vaheldumisi 5 minutit jooksu ja 5 minutit kõndi vastavalt erinevatele temporühmadele ning sobib pikema treeninguna nii suusapordi sõpradele kui ka suvisteks triatloni-, jooksu- ja rattasündmusteks valmistujatele.

Sellel aastal toimuvad Pekist Priiks matkad juba neljas kohas üle Eesti. Osalejatele korraldatakse teenindus rajal ja toitluspunktid, saun või ujula kasutamise võimalus ning sündmuse meene – Pekist Priiks sündmuse jõuluvärvides sokid. Registreerimine on avatud sportos.eu keskkonnas.

Kolmapäeval, 26. detsembril toimuvate jooks-matkade lisainfo ning kontaktid:

Pekist Priiks Tartu

Otepää-Tartu, busside väljumine ja lõpetamine Tamme staadionil, distants 42,2 km
Ain-Alar Juhanson, tel 5333 8272, ain@trismile.ee

Pekist Priiks Tallinn

Kogunemine ja finiš Jüri Spordihoone juures, distants 42,2 km
Ago Arro, tel 5301 4619, ago@trismile.ee

Pekist Priiks Türi

Start ja lõpetamine Türi ujula juures, distants 42,2 km
Võimalik läbida ka 18 km Türilt Veskisillale
Neeme Gross, tel 510 3239, neemegross@gmail.com

Pekist Priiks Saaremaa

Start ja lõpetamine Mändjala loodusmaja juures, 25 km
Raili Rüütel, tel 5559 0282, railiruutel@gmail.com