Rulluisutamine on suurepärane spordiala, treening, mis pakub väga head aeroobset koormust südameveresoonkonnale ja on säästlik liigestele. Samas on ala seikluslik, põnev, inspireeriv ja lõbus. Seoses liikumisaastaga ja maratoni lähenemisega on korraldajad oma missiooniks võtnud inimeste teadlikkuse suurendamise rulluisutamise tehnika, ohutuse ja nippide osas nagu näiteks sõiduasend ja tasakaal uiskudel, laskumine, veeremine, pidurdamine, pööramine, kurvitehnika ja palju muud. Lisaks põhitõdede kordamisele proovitakse Karu sõnul koolitusel ka grupis laskumist ja 24. augustil sõidetava SEB 8. Tartu Rulluisumaratoni rada.

SEB 8. Tartu Rulluisumaratoni võistluse direktor Kunnar Karu sõnastab 5 põhjust, miks tulla tasuta rulluisukoolitusele:

1. 15. augusti ühistreening on ainus rulluisutreening / koolitus, mis toimub suletud liiklusega maanteel, kus on võimalik lisaks grupisõidule ka ohutult laskumist õppida. Inglimäe koolitusel on võimalik harjutada laskumist, mis on plaanis ka päris üritusel.

2. Tartu Rulluisuklubi kogenud treenerite abil õpib laskumise selgeks ka algaja, kes varem laskumist on kartnud või tunneb end laskumisel ebakindlalt. Lisaks sellele on võimalik laskumist harjutada ka grupis, mida üksi ei saa kuidagi harjutada, isegi kui sobilik laskumine leitakse.

3. Ühistreening on hea võimalus ka sportlastel viimaseks tõsisemaks treeninguks enne rulluisumaratoni – Inglimäe tõus annab piisava koormuse ka tõsisele spordimehele.

4. Ühistreening on hea võimalus ühiselt harjutamiseks – meeleolu ühistreeningul on alati vaba, ei ole ju tegu võistlusega ning kõik on sõbralikult valmis üksteist õpetama. Pingevaba õhkkond on see, mis muudab ühistreeningud kõigile nauditavaks – ole sa algaja või tubli harrastaja või eliituisutaja.

5. Kogenud treeneritelt saab kõike küsida – olgu see varustuse, tehnika, võistlusstrateegia vms – kõikidele küsimustele leitakse ühiselt vastus.

Vaata lisaks: https://www.youtube.com/watch?v=5dMLBCjJtkE

Ühistreeningu algus on kell 19.00 Aoveres Inglimäel. 

SEB 8. Tartu Rulluisumaratoni võistluse direktor Kunnar Karu soovitab rulluisutamishuvilistel olla 15. augustil kohal ning soovib kõigile lõbusat ja inspireerivat liikumisaastat.