Lapsed on meie tulevik. Lapsed õpivad kõike kiiresti ja mänguliselt. Kui panustada veidi aega, et Su võsuke saaks õige tehnikabaasi, on tal elus lõbusam, ohutum ja lihtsam. Kindlasti tasub oma laps õppima saata, sest keha jätab kõik inimese liigutused meelde ja kord hea tehnika saavutatud, kestab see kogu elu. Olles jalgrattaga juba sõitma õppinud, ei lähe see enam meelest. Kuna keha salvestab ka vale tehnika, tasub siinkohal alati uue ala õppimise puhul hea treener toeks võtta. Lisaks toimuvatel võistlustel näevad lapsed suurte inimeste eeskuju. Eks hea eeskuju näitamine ongi sageli teooriast parem. Kindlasti leiavad lapsed koolitusel endale ka uusi sõpru, kellega koos sporti teha ja toredalt aega veeta.

SEB 8. Tartu Rulluisumaratoni võistluse direktor Kunnar Karu selgitab, miks tasuks laps kindlasti saata tasuta rulluisukooli: 

1. Rulluisukoolis juhendab professionaalne rulluisutreener lapsi õigesti rulluisutama ning selgitab, milline on õige varustus, kuidas sooritada erinevaid manöövreid jms. Lapsevanemal võib jääda tihti nendest teadmistest vajaka, seda enam, et nii mõnigi lapsevanem ise ju üldse ei rulluisuta.

2. Rulluisukoolis on lastel hea võimalus veeta üheskoos teiste lastega lõbusalt aega ja õppida üksteisega arvestama.

3. Rulluisukoolis on loodud rulluisutamiseks head tingimused: head teeolud ja professionaalne treener. Tihti ei pruugi lapsevanemal selliste tingimuste leidmine olla kõige kergem (kergliiklusteed on kitsad, teeolud ei ole head, teisi inimesi, kes ei rulluisuta, on palju segamas, ei ole kelleltki nõu küsida jne). Professionaalne treener on meil seda aastaid teinud ning ta teab, mis lastele muret valmistab.

4. Kohe pärast rulluisukooli saavad kõik lapsed minna oma oskusi harjutama SEB 8. Tartu Rulluisumaratoni Tillusõidule või Minimaratonile. Sel kombel lüüakse kaks kärbest ühe hoobiga ning kolmandatki „kärbest“ on võimalik leida, elades kaasa 4. Tartu Rulluisusprindile – saab näha, kuidas profid sõidavad.

5. Nagu ka Tillusõidul ja Minimaratonil, on ka rulluisukoolis osalemine kõigile lastele tasuta.

Ole kohal kell 14.00, Tartus Narva maantee ja Kruusamäe tänava ristmikul. 

Kunnar Karu soovib kõikidele lastele põnevat ja lõbusat liikumisaastat ning loodab, et kõik lapsed õpivad hästi rulluisutama.