Kui peaminister Taavi Rõivas mai alguses Ida-Virumaad külastas, veenis Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive teda kindlasti 15. juunil osalema Narva energiajooksu poolmaratonil. “Olen praegu heas vormis ning loodan tulla ja distantsi läbida,” kostis selle peale Rõivas.

34-aastane peaminister oli just mõned päevad varem Eesti kõige pikema traditsiooniga rahvajooksul vähem kui 55 minutiga teinud 11,5 km pikkuse ringi peale Viljandi järvele. Oma hea sportliku vormi kinnituseks läbis ta mai viimasel päeval Ida-Virumaal Aidus seiklusspordi ränkraske etapi, tulles oma 3-liikmelise võistkonnaga rohkem kui saja osaleja seas 14. kohale.

Noorpõlves tõsiselt pikamaajooksuga tegelnud Sandor Liive on kaasa teinud kõigil kolmel eelneval Narva energiajooksul. Kui 2011. aastal läbis ta poolmaratoni 1.28.21ga, siis eelmisel aastal kulus aega kümme minutit rohkem.

Võistluse peakorraldaja Mati Lillialliku hinnangul peaks nende kahe mehe praegune jooksuvorm olema üsna võrdne. “See on väga positiivne, et nii peaminister kui Eesti Energia tegevjuht oma eeskujuga sportlikku elustiili järgima kutsuvad. Peale selle pakub põnevust, kumb neist pidevat harjutamist nõudval raskel poolmaratonil kiiremaks osutub,” sõnas Lilliallik.

Et poolmaratonis selguvad ka tänavused Eesti meistrid, on kohal enamik Eesti pikamaajooksu tippe. Mati Lillialliku hinnangul võib oodata isegi Pavel Loskutovi 13 aastat tagasi Göteborgis joostud Eesti rekordi tund ja kolm minutit põrmustamist. “Roman Fosti on praegu väga heas vormis. Narvas on kiire rada ja laupäevane ilmaprognoos soosib kiiret jooksu. Peale selle pakub talle konkurentsi ja aitab tempot hoida keenialane Ibrahim Mukunga,” loetles ta rekordi sünniks soodsaid eeldusi.

Internetis saab Narva energiajooksule registreeruda kuni reedel kella 17-ni. Võistluspäeval lõpetatakse osalejate kirjapanek 15 minutit enne starti.