Suurkivi võiduaeg tänasel põhidistantsil oli 1:12.12. Teisena, võitjast 16 sekundit hiljem, ületas finišijoone Harri Sokk TTÜ Spordiklubist ning kolmandana Karl Rauno Miljand 21CC Triatloniklubist, kaotust võitjale 1:05. Põhidistants koosnes 6 km jooksust, 26 km rattaetapist ja 3 km jooksust. Pingelises konkurentsis vahetus liider mitu korda.

“Viimane jooksuring oli väga raske,” kommenteeris võitja Suurkivi. “Ma teadsin, et Harri (Sokk) tuleb ratta etapil tagant ja ootasin, millal ta minust mööda läheb. See viimane jooks on ikka kassi-hiire mäng ja sõltub sellest palju kellelgi sisse on jäänud. Õnneks oli minul täna rohkem jaksu.”

Harri Soku sõnul jättis oma jälje tänasele duatlonivõistlusele ka tugev tuul, mis eriti rattaetapi raskeks muutis. “Täitsa huvitav oli, mulle sobis – jooksurada oli vaheldusrikas ja kurviline, rattarada oli mõnus raske,” lisas Sokk. Võistlejad kiitsid ka esmakordselt toimunud Kiili duatloni head korraldust.

Naistest võidutses põhidistantsil Kaidi Kivioja (1:21.17). Teisena finišeeris Karmen Reinpõld (+10.09), kolmandana Liis-Grete Arro (+11.48).

Kiili duatloni peakorraldaja Ivo Tatrik jäi võistluse käiguga igati rahule. “Täna oli rajal rohkem kui kakssada osavõtjat, üllatavalt palju osales võistlejaid lastedistantsil,” rääkis Tatrik. Tema sõnul on duatlon tippudele hea enese proovilepaneku võimalus, samas on see jõukohane kõigile nagu näitas ka tänane rahvadistants. Kiili duatloni korraldas 21CC Triatloniklubi.

Kui järjest populaarsust koguv triatlon koosneb kolmest vastupidavusalast: ujumisest, jalgrattasõidust ja jooksust, siis duatloni puhul on ujumine asendatud jooksuetapiga. Mai alguses on duatlon igati sobilik, kuna ujumisvõimalused on veel piiratud.

Kiili duatloni rahvadistantsi läbisid kõige kiiremini Cevin Anders Siim Tartu Ujumisklubist ja Laura Kallas Tabasalu Ujumisklubist. Lastedistantsil olid kõige kiiremad poistest Johannes Sikk Tartu Ujumisklubist ja tüdrukutest Marie-Elisabeth Martinson Tabasalu Ujumisklubist.