Esimene etapp toimus 11. novembril, kus alaks oli ergomeetril sõudmine 90 sekundi jooksul. Võistlusest võttis osa 60 osalejat, tulemused olid eelmise aastaga võrreldes tunduvalt paremad ja konkurents esimestele kohtadele tihe.

Teine etapp toimus 9. detsembril. Siis oli meestel võistlusalaks lõuatõmme oma keharaskusega ja naistel lõuatõmme vastukaaluga (pool kehakaalu). Osalejaid oli kokku 51.
Meeste esikoha omanik ületas oma eelmise aasta tulemust lausa seitsme kordusega, tehes 31 lõuatõmmet. Naised võistlesid lõuatõmmetes vastukaaluga (pool kehakaalu) esimest korda, parim tulemus oli 60 lõuatõmmet.

13. jaanuaril toimunud kolmanda etapi alaks oli meestel rippes jalgade tõste kangi puudutamisega ja naistel istesse tõus. Võistlusest võttis osa 26 meest ja 22 naist.
Naiste esikoha omanik Mirjam tegi 49 negatiivse kaldega istesse tõusu. Eelmisel aastal piisas võiduks 31 kordusest. Mehed võistlesid omal alal esimest korda. Võitja tulemus 40 kordust on väga hea. Seda näitas ka kahe esimese mehe soorituse lõpp, kus haaret hoitigi viimse piirini: viimase korduse lõpus vajus haare lahti ja sooritus lõppes põrandale kukkumisega.

On aeg hakata ennast ette valmistama neljandaks etapiks, kus meestel on võistlusalaks kükk oma keharaskusega ja naistel kükk poole keharaskusega. Neljas etapp toimub Audentes Fitnessi jõusaalis teisipäeval, 10. veebruaril kell 13–19.

Kuidas olla võistlusele eelneval päeval?

Päev enne võistlust tasuks kindlasti vältida suurekoormuselist trenni. Organismil tuleb lasta täiel määral taastuda, et keha saaks puhanuna võistluspäeval sooritada parima võimaliku tulemuse.
Võiksid toituda päev varem mitmekesiselt ja täisväärtuslikult, paastumine võistlusvõimekust kindlasti ei paranda. Ülesöömine võistluspäeval omakorda võib hakata segama võistlussooritust ning ei anna erilist kasu.

Kuidas kükivõistluseks valmistuda?

Esimese asjana võiksid üle vaadata võistlusreeglid, et võistluspäeval ei tekiks segadust. Teiseks tasub pilk heita enda kükitehnikale. Juhul kui Sul ei ole kogemusi paralleeli või alla paralleeli kükkimises, pöördu lähima treeneri poole, et ta saaks Sinu tehnika üle vaadata.
Korrektne kükk võib tehniliselt olla keerulisem kui meie võistluste eelmised alad. Õige tehnika kasutamine on efektiivsem ja parandab sooritusvõimet, tagades ühtlasi ohutuse. Laitmatut kükitehnikat saad näha meie YouTube’i kanalist aadressil https://www.youtube.com/channel/UC6bddsUXVNiBYENUXdUlgHw, kus on olemas ka kõigi teiste võistlusalade sooritustehnikad.
Kükk on baasharjutus, mis kaasab töösse kas staatiliselt või dünaamiliselt peaaegu kogu keha. Seetõttu toetab küki arengut kõigi suuremate lihasegruppide treenimine.
Dominantselt töötavad küki puhul alakehalihased ning keskosa ehk alaselg ja kõhulihased. Seepärast tuleks kükki lihvides keskenduda nendele lihasegruppidele.
Parim harjutus kükivõimekuse suurendamiseks on aga ikkagi kükk. Treeningul tuleb arvesse võtta, et kükk kaasab meie eelnevate aladega võrreldes rohkem ja suuremaid lihasegruppe, koormates rohkem ka närvisüsteemi. Seetõttu tuleb kükitrennide vahele jätta aega taastumiseks. Kui Sa ei taastu piisavalt, siis ei toimu ka arengut.
Niisiis: kui tahad kükki harjutada väga sageli ehk kaks kuni neli korda nädalas, siis hoia intensiivsus ja maht pigem väike. Kui harjutad kükki harvemini, võid treenida intensiivsemalt ja ühe trenni jooksul rohkem.
Juhul kui areng toimub, siis ei saa öelda, et üks lähenemine on teisest parem. Proovi leida endale sobiv lahendus.

Katrin: „soovime Sulle positiivset meelt.“ Siim: “näeme võistlustel.“