Osalejate rekord püstitati ka lasteüritustega. Kui eelmisel aastal osales SEB Tartu Jooksumaratoni lasteüritustel kokku 2568 inimest, siis sellel aastal osales Tartu, Elva ja Otepää lastejooksudel kokku tervelt 2848 väikest spordisõpra.

Kokku osales SEB 30. Tartu Jooksumaratoni üritustel 6763 spordisõpra, mis on enam kui poole tuhande võrra suurem kui eelmisel aastal.

Klubi Tartu Maraton sekretariaadi juht At Nurk avaldab heameelt, et järjest rohkem inimesi jõuab spordini: „On tõesti positiivne, et üha enam inimesi hoolib enda tervisest ja seab endale sportlikke eesmärke ja on tore, kui saame läbi Klubi Tartu Maraton ürituste neile inimestele eesmärkide püstitamisel partneriks olla.“

Erinevalt eelmisest aastast jäi võit koju ning juubelimaraton oli eriline ka selle poolest, et SEB 30. Tartu Jooksumaratoni võitja Viljar Vallimäe jaoks oli see esimene SEB Tartu Jooksumaratoni võit: „Tartu Jooksumaraton on kahtlemata mainekas üritus, mida kõik Eesti pikamaajooksjad tahavad võita. Kuigi ma eelistan pigem asfaltkattega rada, siis maastikujooksuks on Tartu Jooksumaratoni rada väga hea,“ lisas Vallimäe.

Klubide arvestuses oli parim Sparta Spordiselts, teise koha võtsid Suusahullud ning kolmanda FB Jooksmise tiim, kuhu kuulus ka jooksumaratoni võitja. Firmade arvestuses jooksis ennast parimaks G4s Eesti meeskond, teisele kohale platseerus Eesti Posti Spordiklubi ning auhinnalise kolmanda koha sai Swedbank.

Kokku tarbiti üritusel 4000 pudelit A. Le Coq Aura vett, 4000 liitrit Powerbar spordijooki, 2300 liitrit Põltsamaa kannujooki, 400 liitrit Knorr puljongit, 3500 Premia jäätist, 3500 pudelit A. Le Coq Limpa limonaadi, 4600 portsjonit Salvesti boršisuppi, 300 kr banaane, 400 pätsi leiba, 5500 rosinakuklit.

SEB 30. Tartu Jooksumaraton oli SEB Tartu Neliküritus 2012 teine etapp. Kolmas etapp toimub juba peagi – 27. mail sõidetakse Lõuna-Eesti teedel SEB 31. Tartu Rattaralli, kus lisaks harrastajatele löövad kaasa ka rattatipud.

Järgmine Klubi Tartu Maraton jooksuüritus toimub 6. oktoobril, kui toimub 1. Tartu Linnamaraton ning üle aastate taas Tartu Sügisjooks