Naiste kiireimaks osutus reedel Rakveres miilijooksu Eesti noorsoo rekordi püstitanud ja eile ekideni Eesti meistrivõistlustel pronksmedali naiskonda kuulunud Kelly Nevolihhin.

Mukunga võitis rahvajooksu ajaga 18.23,9. Temast ei jäänud kuigi kaugele teisena lõpetanud Andi Noot (Tartu SS Kalev), kes kaotas võitjale vaid 6,7 sekundiga. "Rada oli päris rakse, muudkui tõusud ja langused. Mukunga alustas kiirelt ja kiikas üle õla, et näha kui kaugel olen. Vaatasin, et tempo läheb liiga kiireks, lasin 10-15 meetrise vahe sisse. Kolmandal kilomeetril võtsin Mukungale natuke järgi, kuid hiljem ta võttis vahe uuesti tagasi. Lõpus läks meil mõlemal päris raskeks," ütles Noot Jooksuportaalile. Kolmanda koha sai M40 vanuseklassi parim, vanameister Vjatšeslav Košelev 19.48,2-ga, vahendab Jooksuportaal.

Naistest võitis jooksu Kelly Nevolihhin ajaga 23.05 üldarvestuses 11. kohal lõpetanuna. Nevolihhini sõnul ei tundnud ta vaatamata eelmisel kahel päeval võistlemisele väsimust. "Päris värske ja hea tunne oli. Ega ma väga pingutanudki, pigem jooksin koha peale. Võtsime Grete Tõnnega rahulikult," rääkis Nevolihhin Jooksuportaalile. Kui läbitud sai neli kilomeetrit, otsustas Nevolihhin natuke tempot tõsta ja nii jäi Tõnne maha. Teiseks tulnud jooksu peakorraldaja Enn Selliku õpilane Grete Tõnne lõpuajaks fikseeriti 23.29,2. Kolmas koht kuulus Eleri Zadnonskile ajaga 25.16,7. Kokkus startis jooksule 53 osalejat.