Eesti Energia toetusel aset leidvad ja Stamina Spordiklubi korraldatavad traditsioonilised tervisespordi sarjad kestavad maist septembrini.

"Korraldajate soov on pakkuda tervisespordi harrastajatele iganädalast sportlikku väljakutset, mis oleks sõpruskonnale, kolleegidele või peredele abiks regulaarse tervisespordi harjumuse kujundamisel," selgitab Stamina Spordiklubi juht Urmo Raiend sarja mõtet. "Kõigile osalejatele on garanteeritud tervisesepordist saadav hea energia," sõnab Raiend.

Sari koosneb 21 etapist Tallinnas asuvates metsades ja loodusparkides, kus joosta saab igal kolmapäeval ja kõndida igal neljapäeval. Raja pikkus on vastavalt etapile 3 - 5 km. Tervisespordi sarja puhul ei ole tegemist võistlusega tulemusele, vaid hinnatakse osalemise aktiivsust. Keegi ei saa auhinnatud raja läbimise kiiruse alusel, vaid igaüks võib raja läbida talle sobivaimas tempos.

Tervisejooksule oodatakse osalema viieliikmelisi ja kõndima neljaliikmelisi tiime, joosta ja kõndida saab ka individuaalosalejana. Sarjas osalemiseks saab ennast ja oma tiimi registreerida kogu sarja vältel. Eelregistreerimine internetis lõppeb täna, 3. mail, kell 20.00.

ga osaleja saab koos kiibiga tervisekaardi, kuhu hooaja jooksul saab märkida sarja etappidel tehtavate terviseuuringute näitajad. Mõõdetakse osaleja vererõhku, rasvaprotsenti, kolesterooli ja veresuhkru näitajaid ning antakse nõu, kuidas oma tervisekäitumist parandada.
Avatud on lastetelk kuhu saab jooksu ajaks lapsi järelevalve all mängima jätta ning rattaga tulijatele on valvega rattaparkla.
Rademar ja Jooksupartner tutvustavad etappidel uuemat jooksuvarustust ja annavad nõu parima jooksujalanõu valikul.
Põnevust lisavad karnevali ja seiklusspordi sugemetega teemaetapid.

Mõlema sarja aktiivsematele osalejatele on pannud väärtuslikud reisiauhinnad välja Tallink. Tervisejooksu sarjas pretendeerivad peaauhinnale tiimid, kus vähemalt kolm liiget on enim kordi kohal käinud. Tervisekõnni sarjas peab punktide saamiseks etapil osalema neljast liikmest kaks. Lisaks peaauhinnale on sarja partneritelt ja toetajatelt tiimidele ja osalejatele muid auhindu ja meeneid, mida loositakse välja kogu hooaja vältel.

Eesti Energia koostöös Merko Ehituse ja Swedbankiga on rajanud üle Eesti terviseradade võrgustikku, et tagada kõigile eestimaalastele aastaringne tasuta liikumisharrastuse võimalus looduses. Tervisespordi sari on ellu kutsutud, et propageerida tervise eest hoolitsemist ning tutvustada terviseradade võimalusi. Eelmisel aastal osales Tervisejooksu ja Tervisekõnni sarjas 423 jooksu- ja kõnnitiimi kokku üle 2100 osalejaga., kes läbisid ürituse raames 129 856 kilomeetrit.