SEB X Tallinna Sügisjooksu rada:

Start: Pärnu mnt. (Draamateater) - Viru ring – Narva mnt. – Pirita tee - Pirita tee mereäärne kõnnitee – Nafta tn. – Tuukri tn. – Ahtri tn. – Rannamäe tee – Pikk tn. – Tolli tn. – Laboratooriumi tee – Suurtüki tn. – Tornide väljaku kõnnitee - Schnelli pargi kõnnitee - Toompuiestee – Kaarli pst. – Vabaduse väljak (Finiš)

13. septembri liikluskorraldus:

* Marsruudil: Pärnu mnt. - Viru ring – Narva mnt. on liiklus suletud kl 9-14.30.

* Narva mnt.-l on liinibussid suunatud linnast väljuvale sõidusuunale, mis on vastavalt ajutisele liikluskorraldusele kahesuunaline. Võimalik seisak liikluses kl 12:25 – 12:50. Liiklust reguleerivad Põhja Politseiprefektuuri politseinikud.

* Pirita tee linna suubuval sõidusuunal alates vanast Pirita teest kuni Narva maanteeni on liiklus ajutiselt peatatud ja ümber suunatud kl. 9 -14.30

* Ahtri tn., Toompuiesteel ja Kaarli puiesteel on jooksurada ühel-kahel sõidureal vastavalt rajaskeemile. Nimetatud sõiduread on liikluseks suletud kl 6 - 18. Teised sõiduread on liikluseks avatud ja vastavalt tähistatud ning turvaliselt jooksurajast eraldatud. Kaarli pst. kesklinnast väljuva suuna kaks sõidurada on liikluseks avatud ainult ühistranspordile. Ühistransport lubatakse läbi vastavalt Politsei ja reguleerijate poolsele olukorra hindamisele ja korraldustele.

* Pirita tee äärne kergliiklustee (Promenaad), Nafta tn., Tuukri tn., Rannamäe tee, Pikk tn., Tolli tn., Laboratooriumi tee, Suurtüki tn., Tornide väljaku ja Schnelli pargi kergliiklusteed on liikluseks suletud ajavahemikus kl 9 – 14.30. Teistel jooksuga piirnevatel teedel ja tänavatel toimub liikluskorraldus vastavalt kooskõlastatud liiklusskeemile.

* Ristmikel, sisse- ja väljasõiduteedel on Põhja Politsei reguleerijad.

* Trammiliiklus peatatud kõikidel liinidel kl 10.00 – 14.00.

* Ühistranspordiskeem toimib vastavalt liikluskorralduse muudatustele ja Tallinna Transpordiameti kooskõlastatud liiklusskeemile

* Ürituseaegset liiklust reguleerivad Põhja Politseiprefektuuri politseinikud ja abipolitseinikud.
Piirkonna elanikud, operatiivautod ja kohalike asutuste transport lastakse läbi vastavalt politsei ja reguleerijate poolt hinnatud olukorrale ning tehtud otsustele ja märguannetele.

---------------------------------------------------

Soovitused liiklejaile:

LINNAST SADAMASSE
Seoses ürituse aegse ajutise liiklusskeemiga on soovitav sadamasse sõita Paldiski mnt. kaudu läbi Soo tn. või Toompuiestee (Tallinna hotelli juurest).
Põhja pst. on terves ulatuses liikluseks avatud.
Ahtri tn. on samuti sadamasse sõitjatele avatud. Vasakpööre Lootsi tänavasse toimub vastavalt politsei ja liikluse reguleerijate märguannetele.
Jalakäijad pääsevad sadamasse tavakorra alusel. Soovitame jälgida reguleerijate märguandeid ja kasutada teede ja tänavate ületamiseks ainult selleks ette nähtud ülekäiguradasid.

SADAMAST LINNA
Seoses ürituse aegse ajutise liiklusskeemiga on soovitav sadamast linna sõita mööda Lootsi tänavat Ahtri tn. suunas ja sealt edasi Soo tn. või Toompuiestee kaudu Balti jaama suunas. Lootsi tn-lt saab pöörata Ahtri tn-le reguleerija abil.
Põhja pst. on on terves ulatuses liikluseks avatud.
Jalakäijad pääsevad sadamast linna tavakorra alusel. Soovitame jälgida reguleerijate märguandeid ja kasutada teede ja tänavate ületamiseks ainult selleks ette nähtud ülekäiguradasid.

PIRITALT KESKLINNA
Pirita tee linna suubuval sõidusuunal on alates vanast Pirita teest kuni Narva maanteeni liiklus ajutiselt peatatud ja ümber suunatud linnast väljuvale sõidusuunale.
Pirita tee linnast väljuv sõidusuund on liiklejaile avatud mõlemas sõidusuunas.
Narva mnt. on ürituse ajal tavaliiklejatele suletud. Alates Pirita tee ja Narva mnt. ristmikust suunatakse liiklejad ajavahemikus kl 9-14.30 Lauluväljaku mäest üles.
Kesklinna pääseb kõige paremini Laagna tee või Valge tn. kaudu.
Alates Pirita tee ja Narva mnt. ristmikust sõidab ühistransport kesklinna Narva mnt. linnast väljuval sõidusuunal, mis on ajutiselt ühistranspordile kasutamiseks. Võib esineda seisakuid.

KESKLINNAST PIRITALE JA LASNAMÄELE
Pirita tee on linnast väljuv suund on liiklejaile avatud.
Narva mnt. on ürituse ajal tavaliiklejatle suletud. Alates Pirita tee ja Narva mnt. ristmikust saab Lauluväljaku mäest alla sõites teha ainult parempööret Pirita teele. Nimetatud liikluskorraldus kehtib ajavahemikus kl 9-14.30
Kesklinnast Lasnamäele ja Piritale pääseb kõige paremini Laagna tee või Valge tn. kaudu.
Ühistransport kesklinnast Piritale kulgeb Narva mnt. kaudu. Võib esineda seisakuid.

Tavapärane liiklusskeem ajutiselt suletud teedel ja tänavatel taastatakse koheselt pärast ürituse lõppu ja piirete koristamist.