Delfi TV vahendab kahel päeval SEB Tallinna Maratonilt Tallinna TV otseülekandeid - laupäeval kell 18 ürituse avatseremoonialt, pühapäeval kell 8.50 ja 11.10 võistluselt.

SEB Tallinna Maratoni start antakse Draamateatri juures kell 9, 21,1 kilomeetri jooksu start kell 11.30, 10 kilomeetri jooksjate ja kepikõndijate start kell 13.30.

Vaata rajaskeemi (kliki kaardile):

Sügisjooksu ja maratoni trass kulgeb: Pärnu maantee (Draamateater) - Viru ring – Narva maantee – Pirita tee – Merivälja tee – Merivälja tee kergliiklustee - Pirita tee kergliiklustee – Nafta tänav – Tuukri tänav – Ahtri tänav – Rannamäe tee – Pikk tänav – Tolli tänav – Laboratooriumi tee – Suurtüki tänav – Tornide väljaku kergliiklustee - Snelli pargi kergliiklustee - Toompuiestee – Kaarli puiestee – Vabaduse väljak.

Marsruudil Pärnu maantee - Viru väljak – Narva maantee on liiklus suletud 8. septembril kl 00.30 - 16.00.

Narva maanteel on liinibussid suunatud linnast väljuvale sõidusuunale, mis on vastavalt ajutisele liikluskorraldusele  kahesuunaline. Seisak bussiliikluses on kell 13.25 – 14.15 (10 km jooksu start). Liiklust reguleerivad Munitsipaalpolitsei ja AS Ühisteenused reguleerijad.

Pirita tee, Merivälja tee ja Ranna tee linna suubuval sõidusuunal alates Ranna tee parkimistaskust kuni Narva maanteeni on liiklus ajutiselt peatatud ja ümber suunatud linnast väljuvale suunale kell 7 - 16.

Ahtri tänaval, Toompuiesteel ja Kaarli puiesteel on jooksurada ühel-kahel sõidureal vastavalt rajaskeemile. Nimetatud sõiduread on liikluseks suletud kell 5 - 18. Teised sõiduread on liikluseks avatud ja vastavalt tähistatud ning turvaliselt jooksurajast eraldatud. Kaarli pst. kesklinnast väljuva suuna kaks sõidurada on liikluseks avatud ainult ühistranspordile. Ühistransport lubatakse läbi vastavalt reguleerijate poolsele olukorra hindamisele ja korraldustele.

Pirita tee äärne kergliiklustee (Promenaad), Filmi tänav, Nafta tänav, Tuukri tänav, Rannamäe tee, Pikk tänav, Tolli tänav,  Laboratooriumi tee, Suurtüki tänav, Tornide väljaku ja Schnelli pargi kergliiklusteed on liikluseks suletud ajavahemikus kell 8 – 16.

Ristmikel, sisse- ja väljasõiduteedel on Munitsipaalpolitsei ja AS Ühisteenused reguleerijad.
Trammiliiklus peatatud kõikidel liinidel kell 8 – 16.00.

Ürituse maratonidistantsile on registreerunud üle 2000 jooksja. Favoriitideks on staažikad maratoonarid Demisse Deriba Haile, Mehari Gebre Barak ja Tesfaye Dadi Beyene Etioopiast, samuti Pharis Kimani Keeniast. Naistearvestuses on üks tugevamaid võistlejaid Irene Chepkirui Keeniast. Eesti meistrivõistluste tiitlit maratonijooksus läheb teiste seas püüdma Roman Fosti, kes hetkel on Eesti meister poolmaratonijooksus. Naistearvestuses sihib meistritiitlit Lily Luik.

Maratonirajal teevad kaasa ka tempomeistrid, kes aitavad jooksjatel püsida soovitud tempos. Näiteks on 3:00 finišiaja tempomeister Margus Pirksaar, 4:00 lõppaja tempojooksja Meelis Atonen ja 5:00 tempomeister Valdo Jahilo.

Eesti maratonijooksu 100. sünniaastale pühendatud SEB Tallinna Maratoni (42,195 km) stardi annavad pühapäeval kell 9 Eesti naiste maratonijooksu rekordiomanik Jane Salumäe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

21 kilomeetri distantsi läheb läbima üle 2500 jooksja, kellest favoriitideks meestearvestuses peetakse Ibrahim Mukungat Keeniast ja Valerijs Zolnerovicsi Lätist. Naiste arvestuses võistlevad esikoha nimel Natalja Sokolova Venemaalt ja Jekaterina Patjuk Eestist.

Poolmaratoni (21,1 km) stardi annavad kell 11.30 kaks Eesti parima sportlase tiitli tänavust pretendenti: olümpiavõitja Gerd Kanter ja kahekordne vehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov, kes jagavad üritusel kõigile soovijaile ka autogramme.

SEB Tallinna Maratoni 10 kilomeetri starti on oodata üle 15 000 liikumisharrastaja, kellest umbes 8000 läbib distantsi joostes ning üle 7000 kõndides. Teiste seas näeb 10 km stardis näiteks Getter Jaanit, samuti Erki Noolt, kes tuleb jooksma koos poegadega. 10 km kilomeetri jooksu kindlaks favoriidiks naistearvestuses peetakse lätlannat Jeļena Prokopčukat, kellele pakub eestlannadest konkurentsi Egle Mätas. Meeste arvestuses lähevad tugevate välisvõistlejatega rinda pistma Tiidrek Nurme, Nikolai Vedehin ja Allar Lamp.