”Sport on meile hea, et keha soojendada” ütles 4-aastane Betti, kes oli lastesõitudele tulnud hoolimata veidi vihmasest ilmast ja nautis lastesõite väga.

Lapsi innustama ja neile autogramme jagama tulnud Aigar Leok võttis lastesõitude emotsioonid kokku nii: ”Lapsed naudivad, seda on näha! Pered tulevad välja ja kõik naudivad lasteüritusi ja nii ka mina oma perega. Nii mulle kui minu 11-kuusele lapsele on tänane üritus esimene selline lasteüritus – ja kindlasti mitte viimane,” muljetab Leok. Leokil oli kaasas ka oma põnev võistlusmootorratas, mida uurisid huviga nii lapsed kui ka emad-isad.
”11-kuuselt ei ole veel meie Leokite dünastiast keegi medalit saanud,” rõõmustas Aigar Leoki isa Aivar Leok. Iga laps sai finišis auhinnaks medali ja diplomi, sest iga laps on võitja! Lisaks loositi välja auhinnad Klubi Tartu Maraton partneritelt.

TILLUsõitudest võttis osa 1604 last, MINImaratoni stardis oli 638 last.

Lastesõitudel oli kohal ka Maanteeamet, kes viis läbi erinevaid harivaid mänge nii väikestele kui suurtele.

Rattamaratoni lastesõitudel näol oli tegemist Tartu Mini Neliküritus 2012 viimase etapiga. Tartu Mini Nelikürituse hulka kuuluvad ka veel Tartu Maratoni suusasõidud, Tartu Rattaralli rattasõidud ja jooksmine Tartu Jooksumaratoni lasteüritustel. Enne tänast sõitu oli selle aasta eelnevatest etappidest osa võtnud 642 last. Kõiki Tartu Mini Neliküritus 2012 läbijaid õnnitletakse 7. oktoobril Lõunakeskuses.

Homme, 16. septembril toimub SEB 15. Tartu Rattamaraton.