Neljanda kohaga läheb koju Suurbritannia esindaja Jonathan Rosenbrier, viiendana lõpetas lätlane Uldis Klavins, kuuendana põlvalane Sander Linnus.

Esimese 20 mehe seast leiab ka jalgratturi Rene Mandri, kes läbis raja ajaga 2:56.51 ja sai 19. koha.

Alla läks juhtima juba stardist, kuid polnud tegelikult lõpuni teadlik, mis aja peale jookseb. Tuli rajarekord. "Ei pannud kella käe peale ja jooksin enesetunde järgi," ütles Alla, kes oli eriti rahul, et suutis tuulistes oludes ja raskel rajal joosta isikliku rekordi lähedase tulemuse. Alla rekord pärineb seejuures eelmisest aastast, kui ta jooksis Rotterdamis 2:27.04.

Naistest oli kiireim maratoonar Jana Treier, kes lõpetas ajaga 3:07.47.

Tobreluts võitis poolmaratoni

Poolmaratonil võidutses endine laskesuusataja Indrek Tobreluts "19 kilomeetrit oli selline rahulik jooksmine. Aga kui Lossi tänava tõusuni jõudsime, siis oli selge, et tuleb vajutada," rääkis Tobreluts, kes jooksis pikalt koos Karel Viigipuu, Dimitri Aristovi ja Marek Nõmmiga, kuid näitas sellest nelikust viimastel kilomeetritiel kõige väledamat jalga.

Tobreluts finišeeris ajaga 1:14.32, teine oli Dimitri Aristov (1:14.35) ja kolmas Karel Viigipuu (1:14.38). Kiireim naine oli lätlanna Ilona Marhele, kes oli finišis suurepärase ajaga 1:18.03, mis andis talle üldarvestuses koguni kuuenda koha.

10km distantsil võidutses Rauno Laumets, kes sai ajaks 32:29. Ivar Ivanov oli teine ajaga 32:40 ja kolmas lätlane Anatolijs Macuks ajaga 33:46. Kiireim naine oli 10km distantsil lätlanna Jolanta Liepin. Tartu Maratoni Kuubiku tiitli võitis meestest Allar Soo, kes täna lõpetas kõrge 16. kohaga. Ta edestas Sander Linnust, kes täna üllatas kuuenda kohaga ja kindlustas sellega teist kohta. Kolmas koht läks Aimar Hussarile.

Naistest läks Tartu Maratoni Kuubik 2016 tiitel Sille Puhule, kes lõpetas täna ajaga 3:11.26 ja oli sellega paremuselt kolmas naine finišis.

Kokku startis tänasele 5. Tartu Linnamaratonil 3226 inimest. See on ühtlasi ka uus rekord.

Käisid samuti jooksmas või elasid kaasa mõnele oma sõbrale? Leia end meie suurest pildigaleriist!