Start põhijooksuks antakse kell 13, lastejooksud pikkusega 300-600 meetrit algavad alates kella 12-st. Tänavuse jooksu stardipaik on viidud Vapramäe loodusmaja juurde, mis asetseb Tartu maantee vahetus läheduses, Vapramäe bussipeatuse taga.

Jooks kulgeb Vapramäe looduslikult kaunitel matkaradadel, jooksjad jooksevad kaks ringi, millest mõlemal on võistlejate põhiliseks väljakutseks 280-meetrine Vapramäe tõus, mille suhteline kõrgus on ligi 40 meetrit.

„Ma olen ikka oma jooksjaid viinud Vapramäele trenni tegema – seal on hea pikk tõus, õige nurgaga,” kiidab kunagine olümpiafinalist ja kehtivate Eesti 5000 ja 10 000 meetri jooksu rekordiomanik Enn Sellik, kelle õpilane Grete Tõnne on 2010. aastast pärineva naiste rajarekordi omanik. „Treeni Vapramäel, siis saab pöia tugevaks. Ja pöia arvelt jooks tulebki,” soovitab Sellik.

Mullune naiste võitja Eveli Saue ütleb, et on Vapramäe pikk tõus on ka tema jaoks harjumuspärane treeningpaik. "Jooksuvõistluse puhul on mul hea meel, et teine pool läheb allamäge."

Vapramäe jooks, nii nagu ka Elva Jooksusari tervikuna toimub tänavu neljandat hooaega, sarjas on kokku kolm etappi.

26. augustil järgneb 2,6 kilomeetrine Verevi rannajooks, mille rajal on pikki liivaseid lõike ning 28. oktoobril lõpetab sarja 5,2 kilomeetrine Elva tänavajooks. Sarja põhitoetaja on läbi aastate olnud Sportland, tänavu on uutest toetajatest lisandunud Vapramäe Forellipüük. Lisainfot sarja kohta saab www.elvajooks.ee , kirja on ennast võimalik panna nii netis registreerides kui ka kohapeal, eelregistreerunute jaoks on osavõtt soodsam.

2009. aastal pälvis Elva Jooksusarja taastamine Elva Aasta Teo auhinna, analoogne menukas võistlussari toimis Elvas 1990. aastate algul.