Eesti parima jooksuvõistluse valikul tuli napilt teiseks MTÜ Rakvere Maraton poolt korraldatav Eesti Ööjooks. Ööjooksu poolt anti lõpuks 18,6% häältest.

Kolmandale kohale hääletasid jooksjad Saaremaa suurima jooksuvõistluse – Saaremaa Kolme Päeva jooksu, mille raames läbitakse kolme päeva jooksul täispikk maraton. Antud jooksuvõistlus sai 15,6% jooksjate häältest.

Ülejäänud võistlustest eristus selgelt esiviisik, mis sai 70% kõikidest antud häältest. Esiviisikusse pääsesid ka Tartu Sügisjooks/Linnamaraton ning Jüri Jaansoni Kahe Silla Jooks.

Kokku said hääli 32 Eesti jooksuvõistlust, eelnevalt välja pakutud 15-le Eesti suurimale jooksuvõistlusele lisasid jooksjad veel omalt poolt mitmete väiksemate ent samuti hästi korraldatud võistluste nimesid. Üks hääl anti ka jooksuvõistlusele „Väiksed maratonid“, mis näitab, et Eestis on ruumi nii suurtele kui väikestele võistlustele.

„Rõõmustas see, et esiviisikusse jõudsid erinevates Eesti piirkondades toimuvad jooksuvõistlused,“ kommenteeris parima jooksuvõistluse valikut Janek Oblikas Marathon100-st. „On ju jooksuvõistlused heaks põhjuseks Eesti erinevate piirkondade külastamiseks.“

„Eesti parima jooksuvõistluse valimine on kavas muuta iga-aastaseks traditsiooniks. Aasta pärast lisame konkursile veel mõne kategooria. Korraldatakse ju Eestis enam kui 400 jooksuvõistlust ning neist väärivad tunnustamist kindlasti rohkem kui esimesed kümme. Võiks ju valida näiteks parima jooksuvõistluse uute võistluste või siis väikeste võistluste kategoorias. Kuna käesolev aasta on Eestis kuulutatud ka Liikumisaastaks, siis loodame, et siinsesse kalendrisse lisandub palju uusi jooksuvõistlusi, mis inimesi rohkem liikuma motiveeriks.“

Marathon100 Eesti 2013.a. parima jooksuvõistluse konkursi esikümnesse jõudsid järgmised võistlused:
1. SEB Tallinna Maraton
2. Eesti Ööjooks
3. Saaremaa Kolme Päeva Jooks
4. Tartu Sügisjooks/Linnamaraton
5. Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks
6. Ümber Viljandi järve jooks
7. SEB Tartu Jooksumaraton
8. Narva Energiajooks
9. Pääsküla Rabamaraton
10. Vändra Maraton