Kuigi ilmaennustus lubas tormist pühapäeva, siis kulges juubelihõnguline rattamaraton kuivades ja kohati isegi väga päikeselistes oludes. Starti tuli kokku 575 ratturit, neist 277 pikale distantsile, 170 lühemale rajale, 53 Eesti Pagari peresõidule ning 75 last osales Saare lastesõitudel.

Täies ulatuses uus maratonirada oli Elvale omaselt kiire ja kruusane. 60 km pikkuse põhisõidus läks poole pealt eest kolmik Caspar Austa, Peeter Pruus ja Peeter Tarvis. Üheskoos sõideti suur osa distantsist ja lõpusirgele jõudes suutis Austa oma lõpukiiruse paremini maksma panna ning ületas finišijoone esimesena ajaga 1:51.42,1, Peeter Pruus ja Peeter Tarvis kohe tema kannul. Parima naisena lõpetas sõidu sel hooajal kõik MTBest sarja etapid võitnud Grete Steinburg teenides üldarvestuses 64. koha.

„Raplamaa mehed olid täna kõvad ja mul oli üksinda nende vastu pärast raske. Aga suutsin nende viimase viie kilomeetri rünnakud ära elimineerida ja asja lõpu peale jätta. Teada on, et mul on lõpp natuke parem kui neil ja läks hästi. Rada oli jumala okei, mitte ainult selle pärast et ise selle teinud, aga et oligi okei – oli kruusa, pikki vastutuuletõuse, pori,metsavahet ja jooksukaid tõuse,“ sõnas Austa pärast finišit.

Parim naine Grete Steinburg hindas sõitu raskeks. „Sõit oli minu jaoks raske – palju kruusa ja pidin palju üksinda tööd tegema, mis tegi veel raskemaks. Elvas õnnestus alles esimest korda võita ja hea meel, et lõpuks ka siin tuli võit ära. Sarja võit peaks olema kindel, aga eks näis, mis viimased kaks etappi toovad. Rada oli väga kiire. Lootsin, et tuleb ehk pisut vihma ja see teeb raja aeglasemaks, aga ei tulnud. Aga enesetunne oli hea ja enamvähem jõudsin sõita ka,“ võttis Steinburg võiduka sõidu kokku.

38 km pikkuse lühisõidu võitis Markus Pajur ajaga 1:22.12,2. N20 klassi parim oli Sirje Lepik, M18 klassis võidutses Sten-Eric Nirgi.

Võistkondlikus arvestuses oli parim meeskond välja panna REDBIKE-ACTUAL tiimil, kelle parim sõitja Raido Saar lõpetas kuuendal kohal. Parim naiskond oli Cyclos.

Elvas on traditsiooniks korraldada ka lühikesel distantsil Linnapea Cup, kuhu Elva linnapea kutsub külalisi sõitma ning mille tulud lähevad heategevuseks. Kaheksa osavõtjaga Linnapea Cupi võitis Toomas Kuris.