Võistluse peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul on aasta-aastalt näha rahvaspordiürituste populaarsuse kasvu, mille taga on peaasjalikult koostegemise rõõm. „Kambavaim ning vaimustus rahvaspordist on see, mis inimesed kokku toob. Korraldajatena püüame tagada, et tuhandete liikumisharrastajate jaoks oleks tegemist meeldejääva sündmusega. Osalejatel avaneb põnev võimalus joosta ja kõndida Tallinna linna teedel ja tänavatel, kus igapäevaselt sõidetakse autode ja ühistranspordiga,“ lisas Lilliallik.

Maratonidistantsile on registreerunud üle 1700 osaleja. Esindatud on sellised tuntud jooksumaad nagu Keenia, Itaalia, Portugal, Hispaania, USA, Jaapan jm. Arvukalt osavõtjaid on tulemas naaberriikidest Lätist, Soomest, Rootsist ja Venemaalt. Võistlejate hulgas on Suurbritannia abielupaar David (nr 515) ja Linda Major (nr 715), kes Tallinnas loodavad läbida vastavalt 515 ja 313 maratoni. Maratonirajal on ka tempomeistrid, kes aitavad joosta soovitud tempos. Näiteks on 3:00 finišiaja tempomeister Margus Pirksaar ning 4:30 lõppaja tempojooksja Meelis Atonen.

21 kilomeetri distantsi lähevad läbima ligi 2000 jooksjat, mis on pea poole rohkem kui möödunud aastal. Kõik maratoni ja poolmaratoni läbijaid tunnustatakse unikaalsete medalitega.

10 kilomeetri starti on oodata pea 15 000 liikumisharrastajat, kellest 8000 läbivad distantsi joostes ning 7000 kõndides. Kokku on end SEB Tallinna Maratonile ja sügisjooksule registreerinud 37st riigist üle 18 000 liikumisharrastaja, kellest mehi on 39% ning naisi 61%.

SEB Tallinna Maratoni 42,195 kilomeetri start antakse kell 09.00. Kell 11.30 saavad rajale 21,1 km pikkuse poolmaratoni jooksjad. 10 km jooksjatele, kepikõndijatele ja käijatele annab stardipaugu Pekingi olümpiavõitja Gerd Kanter kell 13.30. Spordisangar jagab nii 8. kui 9. septembril soovijate võistlusnumbritele autogramme Vabaduse väljakul asuvas Sport EST telgis. Võistluste finiš suletakse kell 16.00. Autasustamine Vabaduse väljakul toimub kell 14.30.

SEB Tallinna Maratoni ja sügisjooksu stardile eelneb laupäeval 8. septembril sportlik ning meelelahutuslik programm. Kella 10.00-19.00ni on Vabaduse väljakul avatud võistluse EXPO, kus saab tutvuda jooksu koostööpartnerite väljapanekutega, testida tervislikku seisundit, küsida nõu eri valdkonna spetsialistidelt ning juba registreerida 2013. aasta SEB Tallinna Maratoni erinevatele distantsidele. Kell 13.00 esineb Vabaduse väljakul Rakvere poistebänd Tuli, millele järgnevad kell 14.00 Haribo lastejooksud. Lastejooksudest osavõtt on kõigile tasuta ja registreerimine toimub koha peal.

Pidulikul avatseremoonial, mis algab 8. septembril kell 18.00, antakse favoriitidele üle rinnanumbrid ning kuulutatakse SEB Tallinna Maraton 2012 avatuks. Muusikalise poole eest kannab hoolt viieliikmeline bänd August Hunt ning õhtu lõpetab vaatemänguline ilutulestik. Avatseremooniale on oodatud kõik jooksjad ja asjahuvilised.

Seoses SEB Tallinna Maratoniga toimuvad lisaks liikluskorralduse muudatustele ka ühistranspordi liikluses ümberkorraldused: http://www.jooks.ee/index.php?id=download&table=sys_attachments&recid=678