Saarepuu sõnul on endine jalgpallur Piiroja olnud viimaste aastate suusavõistlustel üsna tihe külaline ning oleks põnev mehe vorm maratonirajal proovile panna. „Vaatasin, et mullu Alutagusel olin ma temast umbes kolme ja poole minuti jagu kiirem, seega tuleb meie võitlus ilmselt päris tasavägine,“ ütles Saarepuu ja tunnistas, et tema käesoleva hooaja kõige pikem trenn on olnud ei rohkem ega vähem kui 12 kilomeetrit.

Piiroja võttis küll väljakutse vastu, kuid arvas, et temast pole Saarepuule võrdset vastast. „Anti on suusataja ka siis, kui ta pole eriti trenni teinud, siin ei saa võistlemisest väga juttugi olla. Kui tema liugleb, siis mina jõuan rapsides vaevalt kaks sammu teha. Ta on tehniliselt palju kõvem mees,“ on Piiroja enda sõnul rahul, kui lõpetab maratoni 90 parima seas.

Saarepuu annab Piirojale lootust ja tunnistab, et pole sellel hooajal trenni teinud. „Olen kogu talve jooksul kõige rohkem ehk 100 suusakilomeetrit läbinud. Tegelen viimasel ajal harrastajatele trennide andmisega ning kuigi veedan poolteist tundi suuskadel, siis seisan enamasti raja ääres ning ühe õhtu kohta tuleb heal juhul kaks ja pool suusakilomeetrit juurde,“ paljastas Saarepuu ja lisas, et maratonil võidu sõita ei ole sellise vormi pealt üldse lihtne. „See on siiski maraton ja mitte viisteist kilomeetrit võidusõitu, mul ei pruugi lõpuni energiat jagudagi. Olen Raio sõitmist jälginud ja ma ei ütleks, et asi nii üheselt ette otsustatud on!“

Vaatamata üsna lumevaesele talvele on Piiroja suusakilomeetrite konto jõudsalt täienenud. „Panin end kogu Estoloppeti sarjale kirja ning koos Viru ja Jõulumäe maratonidega tuleb sellel hooajal kokku juba umbes pooltuhat suusakilomeetrit,“ tegi Piiroja kiire arvutuse. Kõrvemaa rada on tema jaoks tuttav, sest just seal läbis ta kaks aastat tagasi oma elu kõige esimese maratoni. „Toona ei saanud seda muidugi suusatamiseks nimetada, pigem võiks öelda, et suusad segasid mu liikumist,“ muigas sportlane. „Vaatame siis, mis pühapäeval täpselt saama hakkab, aga leppisime Antiga kokku, et võistluse võrdsemaks muutmiseks määrime üksteisele suusad. Luban, et kliistrit ma ei kasuta, kuid pulbrisuuska ta ka ei saa!“ kinnitas Piiroja.

Saarepuu, kes oma tööelus tegeleb Skiwaxi suusamäärete müügiga, lubas Piiroja suuskadele oma valikust parima variandi alla panna. „Oleme Estoloppeti ametliku määrdepartnerina võistlusel nagunii välja ning ühtlasi on Raiol valida, kas kasutab oma retsepti või leiab midagi Skiwaxi poolt pakutava hulgast. Mina olen kõigega nõus, kuigi pole kindel, kas ma väga kehva suusaga maratoni läbida suudan. Samas võib olla osutub endine jalgpallur talendikaks määrdemeistriks, kes teab.“

Kas Piirojast on Saarepuule vastast, selgub 18. Tallinna Suusamaratonil, mis toimub käesoleval pühapäeval Kõrvemaa metsade vahel. Lähe pikale 38 km distantsile antakse kell 11:00, lühikesele trassile minejad stardivad veerand tundi hiljem.

Ajakava:

9.00-10.45 Stardimaterjalide väljastamine
11.00 Põhidistantsi start (38 km, kaks ringi) viis TP-d
11.15 Lühikese distantsi start (18 km üks ring) kaks TP-d
11.20 Saare Lastesõidud - Mini Estoloppet
14.00 Autasustamine
16.30 Suletakse finiš

Tallinna Suusamaratonile saab soodushinnaga registreerida kuni 25. veebruari hilisõhtuni. Tasu pikale maratonile minejatele on 30 eurot, hind lühikesel distantsil osalejatele on 28 eurot. Kohapeal registreerijatele on tasud vastavalt valitud trassile 45 ja 35 eurot.