Kell 11 on kõik väikesed jooksusõbrad oodatud Pühajärve Puhkekeskuse pargis toimuvatele POP lastejooksudele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta.

Meeste konkurentsis on kohal peaaegu kõik Eesti parimad pikamaajooksjad. EMT Järvejooksude sarjas peale kahte jooksu liidrikohal olevale ja eelmisel nädala 10 000 m jooksus Eesti mesitriks tulnud Taivo Püile Sportkeskus.ee-st üritavad Pühajärvel väärilist konkurentsi pakkuda sarja arvestuses Püile vaid 8 sekundiga kaotav ja teisel kohal olev Sergei Tšerepannikov Stamina Arcotransport tiimist ning 10 000 m jooksus hõbemedali võitnud Viljar Vallimäe Tartu Ülikooli ASK-st. Oma sõna on öelda kindlasti ka 10 000 m jooksu pronksmedali võitnud Ilja Nikolajevil Stamina Arcotransport tiimist.
Naistest on peapretendendid esikohale Tartu Ülikooli ASK esindavad Liina ja Leila Luik, kes 10 000 m Eesti meistrivõistlustel võitsid vastavalt kuld ja hõbemedali. Kindlasti tuleb tähele panna ka Stamina Arcotransport tiimi jooksjaid Evelin Kärnerit ja Kristina Dolmatovat. Evelin näitas oma mitmekülgsust võiduga Kõva Mehe Jooksul ja Kristina võitis 10 000 m jooksus pronskmedali.

Sarja spordipartnerid adidas ja Rademar nõustavad Pühajärve Puhkekeskuse pargis õige jooksujalanõu valikul ja pakuvad väga heade hindadega uusimat adidase jooksuvarustust. Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse. Eesmärgiks valmistada võistlejad ette ees ootavateks katsumusteks ning anda neile rajale kaasa hea tuju ning mõnus meeleolu.

Võistluspäeval toimub Pühajärve Puhkekeskuse pargis ka Öko- ja loodustoodete laat, kus on võimalik degusteerida ja osta mahetoitu.

Mitmekesist spordipäeva täiendab ka 12.30 algav Sparta Fitness Five'i Pühajärve osavõistlus, mis toimub samuti Pühajärve Puhkekeskuse pargis.

Jooksusõpradel on võimalus pikendada sportlikku nädalavahetust Pühajärvel, sest pühapäeval, 10.juulil toimub Pühajärve Puhkekeskuses ka Deloitte Rahvatriatloni sarja 2.etapp.