Jooks kulges peamiselt mööda linnatänavaid ja kohati kruusaraja peal, algus- ja lõpppunktiks oli Nõmme Muusikakool. Marsruuti võib näha siin:

Tuleb tunnistada, et raja teine pool (alates käänakust Hiiu staadioni juures) oli oluliselt põnevam, kui esimene. Kui tänavate kasuks rääkis tõdemus, et kergelt allamäge joostes oli enesetunne väga hea ja jooks sujus ladusalt, siis vaadata polnud ümberringi midagi. Kõige põnevamaks nähtuseks teekonnal Hiiu staadioni juurde oli mööduv Lada, juba ainüksi see fakt peaks aimu andma tänavate atraktiivsusest.

Hiiu staadionile jõudes kohtab päris mitut jooksjat, kes lippavad mööda Glehni parki ringi. Minu trajektoor on veidi teine ja pärast lühikest lõiku looduses hakkan vaikselt suunduma tagasi.

Raja teine pool on põnevam ja üle Ehitajate tee jalakäigusilla joostes õhtul avaneb linnale uhke vaatepilt. Viimased meetrid mööduvad rahulikus vaikuses, Nõmme turu juures tegevust kella 20 paiku pole.

Kolm nüanssi

Raja kõige huvitavam lõik on Suusa tänavalt Vanakale joostes. Just siis näeb (vähemalt õhtul) valgustatud Mustamäed ja kaugelt ka Kristiine linnaosa. Lisaks hakkab just siis pihta ka vahelduvam pinnamood, saab "rünnata" tõuse.

Raja kõige suurem eelis on vähene liiklus ja rahulikkus, segavaid faktoreid eriti pole. Kõige suurem miinus on pesemiskoha puudumine pärast distantsi lõppu, kui Sa just lähinaabruses ei ela. Nõmme ujula jääb kaugele.