"Meil polnud siin lihtne mängida, sest tegemist oli Jenissei koduväljakuga. Tegime kõva mängu, võitlesime lauapallide eest ja suutsime korvi all atleetlikku vastast lüüa. Olen oma mängijate üle väga uhke," vahendab VTB liiga koduleht Kairyse sõnu.

Jenissei loots Oleg Okulov: "See kaotus valmistab tuska, aga olime selle ära teeninud, sest mängida tuleb ikkagi 40 minutit, mitte 35. Mängisime enamus ajast tublisti, aga lõpetasime viimaks mängimise peaaegu sootuks, kuigi meil olid platsil parimad mehed."

Jenissei alustas kohtumist 9:0 spurdiga, kuid Kalev sai mängu kiirelt käima, kaotades avaveerandi vaid kahe silmaga. Teise veerandi võitis Kalev 27:23 ning läks poolajala kahepunktilises eduseisus. Mõõn tuli sisse kolmandal veerandajal, mis kaotati numbriliselt 17:27, kuid tugev neljas veerand (26:15) tõi Donaldas Kairyse hoolealustele magusa võidu.

7.27 enne lõppu juhtis Jenissei veel 11 punktiga, kuid aegamisi tuli Kalev skoori kasvatades heitlusse tagasi, viigistades seisu kaks ja pool minutit enne lõpusignaali seisul 88:88. Branko Mirkovici kolmene 1.35 enne lõppu viis kalevlased kolmega ette ning viimaseks korviks see jäigi.

Dramaatilistel lõpuminutitel, kui Kalev üritas tempot maha tõmmata, tegi Isaiah Briscoe kaks valusat pallikaotust. 17 sekundit enne lõppu eksis Mirkovic kolmesel ja Janari Jõesaar raskel kahepunktiviskel ning viimase rünnaku õigus jäi kodumeeskonnale.

Endine kalevlane Vitali Ljutitš võttis Jenisseile 3 sekundit enne lõppu Anthony Hilliardi luhtunud kolmese järel ründelaua. Kohtunik vilistas mängu seisma ja jättis rünnakuõiguse Jenisseile, kui mängida jäi vaid sekund. Ljutitš jõudis ka kolmese teele saata, kuid eksis.

Tabelis tõusti üheksandaks

Briscoe ja Mirkovici arvele kogunes Kalevi parimatena 20 punkti, Briscoe andis ka 7 korvisöötu. Kristjan Kangur toetas meeskonda 10, sajaprotsendilise tabavusega nii kahe- (2/2) kui ka kolmepunktivisetel (2/2) oli kokku 8 silma kogunud Erik Keedus, samuti hea mängu teinud Janari Jõesaar sai kirja 9 punkti, Thomas van der Mars 9 punkti ja 10 lauapalli.

Kalev/Cramo tõusis 4 võidu ja 9 kaotusega tabelis üheksandale kohale, Jenissei langes 11-ndaks (3-8). Kaleviga sama saldo peal on viimases play-off kohast kinni hoidev Permi Parma (4-7), kellele annab hetkel eelise parem võiduprotsent.

VTB hooaeg jätkub Kalevil 12. veebruaril, kui Saku suurhallis võõrustatakse tabeli teist meeskonda Kaasani Unicsit (9-1). Kolm päeva hiljem on Kalevi spordihallis vastaseks Nižni Novgorod (10. koht, 3-7).