Kalev oli veel kolm ja pool minutit enne lõpusireeni vaid punkti kaugusel, kuid seejärel läksid venelased ikkagi oma teed ning kirjutasid tabelisse kaheksanda võidu.

Kalevi parimad olid täna võõrleegionärid - Demonte Harper ja Cedric Simmons tõid 15 ning Vitali Ljutõtš ja Mark Tollefsen 14 punkti. Simmons ja Harper võtsid ka 9 lauapalli. Aleksei Švedita mänginud Himki parimaks tõusis neli kaugviset tabanud Jacob Pullen 24 punktiga, kapten Sergei Monja tõi 16 punkti. Kui muidu oli statistika üsna võrdne, siis pallikaotuste osas jäi suurelt "peale" Kalev 21:10.

Kalev alustas hästi ja võitis avaveerandi 19:17. Teisel neljandikul jäid kalevlased rünnakul hätta ning Himki spurtis seitsmendaks minutiks 9 punktiga ette (37:28). Poolajavileks vähenes külaliste edu 38:32-le.

Kolmanda veerandi keskpaigaks kärises vahe korraks 13-punktiliseks (41:54), kuid Kalev suutis neljandiku lõpuks vähendada kaotusnumbrid viiele (53:58). Otsustaval perioodil püsis Kalev kenasti mängus ning 3.21 enne lõpusireeni tõi Tollefseni tabav kaugvise kodumeeskonna vaid punkti kaugusele, 69:70. Paraku vastas venelaste äss Monja pool minutit hiljem kolmesega ja Pulleni realiseeritud vabavisete järel kärises vahe kuuele (69:75). Kalev võitles lõpuni, ent lähemale neljast punktist enam ei jõutud.

Himki jagab nüüd Ühisliigas 8 võidu ja 2 kaotusega 3.-4. kohta, Kalev 2 võidu ja 8 kaotusega eelviimast ehk 12. kohta. Viimasest play-offi kohast ehk kaheksandal positsioonil paiknevast Riia VEF-ist lahutab Kalevit endiselt kaks võitu.

Himki ja Kalev on Ühisliigas omavahel vastamisi olnud juba üheteistkümnel korral ning võiduarvet pole Eesti klubi veel avada suutnud. Enne tänast kohtuti viimati eelmise aasta detsembris (72:90), suurim kaotus pärineb aga 2014. aasta detsembrist (66:90).