Esimese veerandi võitis kodumeeskond 30:20 ja juhtis poolaja järel 49:34. Vene ei olnud selleks hetkeks veel punktiarvet avanud, aga tema +/- reiting oli väga korralik +16.

Nižni Novgorodi kasuks viskas avapoolajal 17 punkti tagamängija Ivan Strebkov, Kalev/Cramol oli 12 punktiga resultatiivseim Vitali Ljutõtš.

Kolmanda veerandaja järel olid Nižni edunumbrid juba 83:57. Püssi sai paukuma ka Vene, kes viskas veerandajaga 14 punkti!

Neljas veerand kujunes vaid lõpptulemuse vormistamiseks. Võitjate tulemuslikum Strebkov viskas 24, Kenny Boynton lisas 19, Deandre Kane 15 ja Vene 14 punkti. Nižni viskeprotsent väljakult oli 57, Kalevil võrdluseks 45. Lauavõitlus väljakuperemeestele 43-26. Ljutõtši arvele kogunes lõpuks 22 punkti, Mickel Gladness lisas 14 ja Demonte Harper 12 punkti.

Nižni Novgorod sai nelja kaotuse kõrvale esimese võidu, Kalev/Cramol on tabelis kaks võitu ja kolm kaotust.

Eelinfo:

Ei juhtu just tihti, et Eesti korvpallimeeskonnal avaneb võimalus pidada ametlikus sarjas matš mõne välismaal mängiva eestlase koduklubiga, ent täpselt nii täna juhtubki. Nimelt kannab Nižni Novgorodis tänavu liidrirolli Eesti koondise ääremängija Siim-Sander Vene.

Kalev on alustanud hooaega võitudega Permi Parma ja Astana üle ning kaotustega Peterburi Zeniidile ja Minski Tsmokile. Nižni Novgorod pole oma eelnevate aastate tasemele aga veel küündinud, jätkates Ühisliigas võiduta - alla on jäädud nii Kaasani Unicsile, Saratovi Avtodorile, Krasnojarski Jenisseile kui Krasnodari Lokomotiiv-Kubanile.

Nižni Novgorodi mängu on Ühisliigas vedanud ameeriklased Kenny Boynton ja Deandre Kane, mõlemalt keskmiselt 15 punkti mängus. Kane on 10 lauapalliga ka Ühisiliiga üks paremaid lauavõitlejaid. Lisaks nimetatud meestele ja Venele kuuluvad leegionäridest meeskonna ridadesse veel ameeriklane Kevin Bristol ja lätlane Ingus Jakovics. Meeskonna peatreener on samuti lätlane, kahel eelneval hooajal abitreenerina tegutsenud Arturs Stalbergs.

Vene keskmised näitajad Ühisliigas on olnud 27 minutit, 10 punkti, 4 lauapalli ja 1 korvisööt mängu kohta. Kahepunktiviskeid on ta tabanud 58 ning kaugviskeid 31-protsendiliselt.

Omavahel on Kalev ja Tallinnast 1500 kilomeetri kaugusel asuv Nižni Novgorod kohtunud Ühisliigas kaheksal korral, Eesti klubi on võitnud korra, 2015. aasta veebruaris.