Eesti meisterklubi tegi juba esimesel veerandajal kahekohalise vahe sisse ning läks oma teed. Meeskonna vedasid rünnakul käima Arnett Moultrie ja Janari Jõesaar.

Kolmandal veerandajal oli vahe mitmel korral juba 25 punkti, aga siis kadus keskendumine. Neljanda veerandi algul jõudis Tsmoki korra kümne punkti peale. Õhus oli veel väiksem vahe, ent seisul 71:81 ei suutnud vastaste tagamees Brian Rush kaugviset sisse panna. Kalevi õnneks. Seejärel tabamused Moultrielt ja Mirkovicilt ning sellega saadi kontroll uuesti enda kätte.

Kalevi resultatiivseim oli 22 punktiga Moultrie, 17 punkti lisas Chavaughn Lewis, 14 punkti Jõesaar ja 12 punkti Mirkovic.

Cramo oli suurelt üle lauavõitluses 44-25, ründelauad 20-4. Suuresti tänu sellele teenisid kalevlased koguni 19 pealeviset enam (74-55). Teise võimaluse punktid 25:4.

Tabelisse kuuenda võidu teeninud Kalev/Cramo (6-7) tõusis võiduprotsendilt kaheksandaks, mööda Nižni Novgorodist (5-7), kes jäi täna võõrsil alla Peterburi Zenidile 78:103. Tsmoki (2-10) on eelviimasel 13. kohal.

Eelinfo:

VTB Ühisliigas play-off'i kohta jahtiv Kalev/Cramo vajab kohtumisest kindlasti võitu, kui soovitakse püsida esikaheksa konkurentsis.

Turniiritabelis on kalevlased praegu viie võidu ja seitsme kaotusega üheksandal kohal. Minski klubi on samal ajal kahe võidu ja üheksa kaotusega eelviimasel ehk 13. kohal.

Vastaste rivistusest leiab vaid kaks leegionäri, mis on Ühisliiga 14 klubi peale selgelt väikseim number. Kolm välismängijat lahkusid meeskonnast hooaja esimese poole jooksul ning kummagi praeguse leegionäri (ameeriklane Brion Rush ja kreeklane Zisis Sarikopoulos) keskmine punktisaak ei küündi kümneni.

Võistkonna liider on olnud oodatult Devon Saddler, kes mängib Minskis teist hooaega, sai Valgevene kodakondsuse ja veab eelmisest aastast ka nende koondist. 27-aastane tagamängija kogub keskmiselt 16 punkti mängus. Kohalikest mängijatest on kõige silmapaistvamalt hooaega alustanud ekskalevlane Vitali Ljutõtš, kes viskab keskmiselt 11 punkti.

Minski meeskonda juhendab jätkuvalt Valgevene koondise peatreener Aleksandr Krutikov, kes määrati ametisse 2017. aasta märtsis, kui klubi oli kaotanud just Kalevile. Muide, too kahe aasta tagune kohtumine on ka viimane, mille Kalev võitis. Kokkuvõttes on Minsk omavahelistes mängudes peal 5-3, vahendab klubi koduleht.