Kalev/Cramo oli kolme esimese veerandaja jooksul pidevalt kerges eduseisus. Avaveerandi järel juhiti 32:31, poolajaks oli eduseisu 60:56 ning kolmanda veerandaja järel juba 81:76. Viimasel kümnel minutil panid võõrustajad oma paremuse aga maksma ning lõpusekundite päästmisest ei olnud kalevlastele enam kasu.

Võitjatele tõi nooruke Nikita Mihhailovski 22 silma. Eriti head mängu näitas ta just viimasel veerandajal. Artjom Zabelin lisas lõpuks 19 ning Trae Golden 18 punkti.

Kalev/Cramole tõid Chavaughn Lewis ja Arnett Moultrie 24 silma. Kristjan Kitsing lisas 18 ning Reggie Lynch 15 punkti.

Turniiritabeli seisukohast oli tegemist ülimalt olulise kohtumisega. Mõlemal on nüüd kirjas seitse võitu ja kümme kaotust. Üldises pingerivis kerkis Avtodor aga kaheksandaks ja Kalev langes üheksandaks ehk esimesena play-off'i joone alla.

Kalev hoiab VTB Ühisliigas hetkel kaheksandat kohta, olles kogunud 7 võitu ja 9 kaotust. Samm eespool asub Nižni Novogorod (8-7), seljataha jääb aga just Avtodor (6-10). Kalevil on Ühisliiga põhiturniiril jäänud pidada veel kümme mängu, ainsaks eesmärgiks koht kaheksa parema seas säilitada. Teatavasti pole Eesti klubi kunagi Ühisliigas play-off’i veel jõudnud.

Avtodor on kaotanud tänaseks neli mängu järjest, neist kaks viimast otsestele konkurentidele Astanale (64:88) ja Zielona Gorale (100:108). Kalevi ja Avtodori omavaheliste mängude saldo Ühisliigas on 8:1 Venemaa klubi kasuks, kuid kahe viimase mängu osas 1:1.

Oktoobri lõpus Kalevi spordihallis peetud kohtumine kujunes tõeliseks viskekontserdiks, mille võitis lõpuks Avtodor 113:102. Toona tegid mängu ära suuresti kaks ameeriklast: Perrin Bufford kogus 30 punkti ja 8 lauapalli ning Trae Golden 24 punkti ja 11 korvisöötu. Samad mehed on olnud meeskonna liidrid ka viimastes mängudes, kirjutab Kalevi koduleht.

Kui selle hooaja esimeses omavahelises tegutses Avtodori peatreenerina Sergei Mokin, siis veebruari algusest juhendab meeskonda taas Jevgeni Pašutin. Hiljuti 50. sünnipäeva tähistanud Pašutin tegi mullu Avtodoriga klubi ajaloo edukaima hooaja (Ühisliiga lõpetati viiendana), kuid läks klubi juhtidega suve alguses tülli ja lahkus meeskonnast.

Nüüd, pool aastat hiljem, on Pašutin aga Itaalia klubist Cantust naasnud kodumaale ja juhendab taas Volga jõe kaldal asuvat meeskonda. Tõsi, kaks esimest mängu Ühisliigas pole tal pärast naasmist õnnestunud. Pašutinit võib nimetada Kalevi vanaks sõbraks, sest lisaks Avtodorile on ta meie vastu tegutsenud ka Moskva CSKA, Kaasani Unicsi ja Krasnodari Lokomotiiv-Kubani peatreenerina.

Pärast tänast mängu on Kalevil aega paar nädalat vormi koguda. Uuesti minnakse Ühisliigas väljakule märtsi alguses, kui meeskonda ootavad ees kolm järjestikust kodumängu Minski Tsmoki, Astana ja Moskva oblasti Himkiga.