Kalev/Cramo alustas kohtumist hoogsalt ning avaveerand võideti 20:19. Ka teisel veerandajal hoiti juhtohje, kuid poolajapausile mindi ikkagi CSKA 47:40 eduseisus.

Kalevlased ei lasknud teise veerandaja kehvast lõpust end heidutada ning sisuliselt püsiti mängus kohtumise lõpuni. Vahepeal paisus vahe ka üle 10 silma, kuid lõpus läks peaaegu isegi teravaks. Lõpuks teenis CSKA üsnagi napi 85:80 võidu.

Euroliiga tippmeeskonna mänguvankrit vedas hispaanlane Sergio Rodriguez, kelle kontole kogunes 26 punkti. Nando De Colo lisas 14 ning Alec Peters 10 silma.

Kalev/Cramo resultatiivsemad olid Chavaughn Lewis 16, Janari Jõesaar 14 ning Kristjan Kangur 12 punktiga.

Turniiritabelis on CSKA endiselt esimene. Täiseduga jätkaval meeskonnal on koos 11 võitu. Kalev/Cramo on viie võidu ja seitsme kaotusega seitsmes.

Kalev/Cramo peab Ühisliigas järgmise kohtumise 13. jaanuaril, kui külla sõidetakse Minski-Tsmokile.

Enne mängu:

Hoolimata sellest, et 26-mängulisest põhiturniirist on Kalev pidanud 11 ja Dimitrios Itoudise juhendatav CSKA 10 mängu, kohtuvad meeskonnad tänavu juba teist korda. 22. oktoobril võõrsil peetud kohtumises läks tiitlikaitsja juba avaveerandil oma teed ja teenis 102:75 võidu. Kalevile tõi toona Ivan Almeida 18 ja Janari Jõesaar 13 punkti. CSKA ridades said käe valgeks kõik 12 meest: Othello Hunter kogus parimana 19 punkti, William Clyburn lisas 17 punkti. Tänaseks on CSKA-l turniiritabeli liidrina kirjas 10 võitu ning Kalevil seitsmendana 5 võitu ja 6 kaotust.

CSKA on suutnud sisuliselt kogu oma mulluse põhituumiku Nando De Colo, Sergio Rodriguezi, Will Clyburni, Cory Higginsi, Othello Hunteri, Kyle Hinesi, Nikita Kurbanovi ja Andrei Vorontsevitši näol säilitada. Uutest meestest väärivad tutvustamist endine Kristjan Kanguri klubikaaslane, Itaalia passiga Daniel Hackett ja hiljuti Venemaa kodakondsuse saanud Joel Bolomboy. Viimati nimetatud keskmängija, kes sündis Donetskis Venemaa-Kongo perre, kuid kasvas üles Ameerika Ühendriikides, debüteeris Ühisliigas seejuures vaid paar nädalat tagasi ning on kahe esimese mänguga kogunud juba 37 punkti. Eelnevatest hooaegadest on Bolomboy’l kirjas ka 20 mängu NBA-s, kirjutab Eesti meisterklubi koduleht.

Kui Ühisliigas püsib CSKA kaotuseta, siis Euroliigas paiknetakse Istanbuli Fenerbahce ja Madridi Reali järel kolmandal kohal 11 võidu ja 4 kaotusega. Meeskonna kõik kaotused on tulnud seejuures viimase kuu jooksul Podgorica Buducnosti, Vitoria Baskonia, Fenerbahce ja värskelt Ateena Panathinaikose vastu.

CSKA on üks väheseid meeskondi, keda Kalevil pole Ühisliigas seni veel võita õnnestunud. Küll aga peeti eelmisel hooajal maha kaks seni tasavägisemat lahingut: Moskvas kaotati 100:108 ja Tallinnas 95:105. Kuna pühapäeval on saali oodata tänavuse korvpallihooaja publikurekordit, kujuneb eesseisev matš loodetavasti sama põnevaks. CSKA-ga on aastate jooksul kohtutud 11 korda.

Pärast CSKA mängu ootab Kalevit VTB liigas kahenädalane paus, pärast mida kohtutakse võõrsil Minski Tsmoki ja Kaasani Unicsiga.