Balti matšil kohtuvad Eesti U18 noormehed ja neiud Läti, Leedu ja Soomega.

Avapäeval jäi Eesti U18 naiskond Soomele alla 59:99, kuid meie noormehed suutsid põhjanaabrid alistada 83:65. Eesti resultatiivsemad olid Matthias Tass 15 ja Kristian Kullamäe 14 punktiga. Tass võttis ka viis lauapalli ja pani kaks kulpi, Kullamäe jagas kaheksa resultatiivset söötu ja hankis seitse lauda. Henri Drelli ja Hugo Erkmaa arvele kogunes võrdselt 12 silma.

Treener Indrek Reinbok ütles, et poisid tegid täna liiga palju praaki. "Oli momente, kus olime organiseeritud ning oli momente, kus me seda ei olnud. Kui jäime vastase surve alla, tekkis ka palju praaki. Liialt eksisid ka meie põhirotatsiooni mehed. Oli kõikumisi, mis ei meeldinud. Ning kurb number protokollist: tegime teisel poolajal 13 pallikaotust. Nõuame treeneritena kindlasti kiiret korvpalli, mistõttu on teatud arv pallikaotusi plaani sisse kirjutatud, kuid neid oli täna liiast. Ka põrgatuselt võeti meil palli ära, mitte ainult valesöötudest," rääkis Reinbok.

Treener jätkas: "Positiivne on aga see, et me ei kaotanud oma rütmi. Proovisime mängitada koosseisusid, mis imiteeriks võimalikult maksimaalselt võistlusmomenti. Lõpuks läks rotatsiooni siiski päris laiali (kümme meest 14+ minuti, lisaks Karpin 7.18 - toim.)."

Mis seisus on koondis nädal enne EMi? "Nagu peatreener siin eile ühes intervjuus ütles, tegeleme peenhäälestusega. Tuleb puhata, lihvida väiksemaid nüansse, saavutada vormi tipp. Mis puutub neisse mängijatesse, kes liitusid ettevalmistusega hiljem (Treier, Erkmaa), siis taktikaliselt on nad kindlasti teistele järgi jõudnud. Kuidas aga keha vastu peab, seda näeme lõplikult paari lähema nädala jooksul," lisas Reinbok.

Mitte-tallinlaste rõõmuks on mängud nähtavad ka Delfi TV-s, põhikommentaatoriks Siim Raudla.

Tänased tulemused:
kell 17.00 Eesti - Soome neiud 59:99
kell 19.30 Eesti - Soome noormehed 83:65

Eesti - Soome neidude mäng täispikkuses: