Eesti-Läti ühisliiga paremiku vastu astuvad Tartu ülikooli spordihoones Soome Korisliiga tähed, kellest nimekaim on 38-aastane mängujuht, erinevaid tippklubisid esindanud Teemu Rannikko. Selle aastakümne alguses oli ta Itaalias Vareses tiimikaaslaseks Kristjan Kangurile ja Janar Taltsile, kuid tema säravaimad hooajad jäävad aastatesse 2004–2007, mil ta tegi Pesaro ja Ljubljana klubidega tegusid Euroliigas.

Kolmandat aastat järjest Tähtede mängule valitud Rapla ääremängija Indrek Kajupank kavatseb laupäeva õhtupoolikut eelkõige nautida. „Mängijale on kõige tähtsam päeva nautida. Sportlik tulemus ei olegi kõige olulisem, aga kui juba mänguks läheb, siis kaotada loomulikult ei taha,” sõnas ta.

Koduväljakul mängiv Kregor Hermet loodab, et lahingust Soome ässadega saab asja ning et lahtise jookse-viska mängu kõrval jagub tähelepanu ka kaitsetööle.

„Mõisa peale just ei mängi, endal peab ka lõbus olema. Liigamänguga seda võrrelda ei saa, aga võita, eriti kodupubliku ees, tahaks ikka,” teatas Hermet. „Loodame, et mingi pinge ikka säilib. Formaat ja vastased on huvitavad. Kindlasti tekib lihtsamaid viskeid rohkem kui tavaliselt, aga üritame, et päris laadaks kätte ei lähe.”

Läti ja Eesti korvpalliliitude juhid Edgars Berzins ja Keio Kuhi arvavad, et Tähtede mäng rikastab siinse regiooni korvpallielu ning köidab ka nende inimeste tähelepanu, kes muidu korvpalli eriti ei jälgi.

„Lihtsamaid viskeid kindlasti tekib, aga loodame, et päris laadaks kätte ei lähe.”
Kregor Hermet

„See päev on korvpalli jaoks hea võimalus end reklaamida. Sellest ei võida ainult korvpallipublik, vaid lõbusas võtmes korraldatud üritus haarab ka korvpallikaugemaid inimesi. Telereitingud on aastate jooksul näidanud, et Tähtede mäng on olnud sama vaadatud üritus kui liigahooaja play-off-mängud,” rääkis Berzins.

Kuhi lisas: „Olen Läti kolleegiga 100% nõus. Meile on strateegiliselt väga oluline oma publiku segmenti laiendada. Iga saali täis toov mäng rikastab kogu meie korvpallipilti, kuid see pakub veel lisaväärtusena midagi, mida tavaliselt mängudelt ei leia.”

Muu maailm kiidab

Eestist saab Tähtede mängule kaasa elada otsepildis TV6 ja Delfi vahendusel, telepilt jõuab ka lõuna- ja põhjanaabrite kanalitesse. Ülikooli spordihoone 2500-kohalisest saalist oli eilse hommikuse seisuga müümata veel alla 400 pileti. Soomest oodatakse kohale ligi 200 fänni, Lätist umbes 50.

Kuhi sõnul on kolme riigi ühisprojekt Euroopa mastaabis unikaalne ettevõtmine ning ta on ürituse kohta mujalt maailmast ainult tunnustavaid sõnu kuulnud.

„Samasuguses formaadis üritust pole keegi varem teinud. Kõik kuulavad alati suurte silmadega ja on siin toimuvast väga üllatunud – olen sellega kokku puutunud nii FIBA (rahvusvaheline korvpalliliit – toim) võistluskomisjoni koosolekutel kui ka üldkogu üritustel,” rääkis ta.

Ajakava

16.00 Avatakse uksed

17.10 I veerandaeg

17.20 Oskusvõistlus

17.40 II veerandaeg

17.50 Vahešõu, kolmepunkti viskevõistlus

18.20 III veerandaeg

18.30 Pealtpanekute ja treenerite viskevõistlus

18.55 IV veerandaeg