Teisipäeval oli „100 Kooli“ Tartu maakonnas. Lähte Ühisgümnaasiumis ja Vara Põhikoolis käisid abiks Gert Prants ja Joosep Toome – Tartu treenerid, kes juhendavad U16 poiste koondist. Kõrvekülla tulid appi Saku I liiga meeskonna Tartu Kalev/Estiko mängijad ja treener Jaanus Liivak, EKLi poolt läbiviijad endiselt Rosemary Rits ja Martin Rebane. Kokku oli neis tundides 250 last.

„Koolide õpetajad olid õnnelikud ja rahulolevad. Kõrveküla algklasside õpetajad ütlesid, et tundides olid head harjutused, mida nad ise saavad nüüd kasutada kehalise kasvatuse tundides. Usun, et lastel oli põnev ning nii mõnigi poiss ja/või tüdruk leiab tee korvpallitrenni,“ tähendas „100 Kooli“ projekti EKLi poolseid juhte Raigo Häelme.

Teisel päeval külastasime Tartu Hansa Kooli ja Luunja Keskkooli. Hansa Koolis käisid abiks jälle BC Tartu korvpallikooli treenerid Gert Prants ja Joosep Toome ning TÜ/Kalevi naiskonna mängija Kaiti Vassiljeva. Koolis anti kolm tundi ca 170 lapsele.

Viimase tunni alguses tegid TÜ tegevmängijad Kristen Meister ja Kent Kaarel Vene kaks-kahe-vastu mängu BC Tartu noormängijate Robin Urmas Orula ja Tanel Lepaga ning noored tegid vanematele poistele säru. Sealt edasi liiguti Luunja Keskkooli, kus mängijatest tulid appi TÜ mängijad Dominykas Milka, Mandell Thomas ja Venky Jois.

Mängijad olid väga abivalmis ja aitasid lastel harjutusi teha, vaatamata sellele, et eesti keelt nad ei räägi. Tunni lõpus toimus viskevõistlus, kus võitjaks osutus Luuna Keskkooli õpilane.

Raigo Häelme sõnas: „Huvi tekkis kindlasti. Positiivselt tooks välja ka BC Tartu treenerid Gert Prantsi ja Joosep Toome, kes ka ise avaldasid soovi viia läbi väikse tunni. Tulevikus peakski see nii toimuma “100 Kooli” projekti raames, et vastava piirkonna treenerid viivad tunde läbi ning EKL toetab varustusega, kuna lõppude lõpuks läheb laps trenni selle piirkonna treenerite alla.“

Projekti viivad kohapeal läbi EKLi töötajad Martin Rebane ja Rosemary Rits. Projekti koordineerivad Kristel Jurno ja Raigo Häelme.