Emotsionaalses mängus eemaldati kolmandal veerandajal KK Pauluse peatreener Johan Kärp ning 1.51 enne normaalaja lõppu otsustas Kärbi asemel meeskonda juhendama asunud treener Zilvinas Strazdas 59:75 kaotusseisus oma võistkonna väljakult ära viia. Enne otsust tekkis kahe mängija vahel rüselus, mis päädis mõlemale tehnilise veaga. Lõpptulemusena märgiti Rakvere meeskonnale tabelisse 20:0 võit.

See on tänavusel hooajal juba mitmes noorte meistrivõistluste kohtumine, mis jääb meeskonna väljakult ära viimise tõttu lõpuni mängimata.

Eesti korvpalliliit tunnistab, et sellele mängule oleks pidanud määrama vähemalt ühe kogenud kohtuniku, kuid taunib võistkonna otsust mäng pooleli jätta ja väljakult lahkuda, ükskõik millisel tasemel mäng toimub. “Usun, et tänaseks on sellest juhtumist õppinud kõik osapooled ning teinud enda jaoks järeldused”, sõnas EKLi peasekretär Keio Kuhi.

KK Pauluse treener ja eestvedaja Johan Kärp täiendas: “Olgugi, et me ei olnud rahul nähtuga, oli mängu pooleli jätmine siiski vale lahendus. Oleme sellel teemal alaliidu ja kohtunike esindajatega rääkinud ning jõudnud ühisele arusaamale edasise osas.”