Päev algas varahommikul Peetri koolis, kus algklasside lastele olid külas Alexela meistriliiga Audentese SG/Noortekoondise mängijad Kristian Kullamäe, Ron-Arnar Pehka ja Sander Raieste. Koos minikorvpalluritele tuttava maskott Jänesega liiguti edasi Lagedi põhikooli, kus nii palluritel kui ka Jänesel tuli lastele ohtralt autogramme jagada.

Hooajal alguses leidsid sarnased korvpallipäevad aset veel Viimsi koolis, Pirita Majandusgümnaasiumis ja Paide E-Piim Spordihallis Paide Gümnaasiumile ja Ühisgümnaasiumile.

Korvpallipäeva treeningtunni esimeses pooles tehti erinevaid põrgatus-, söödu- ja viskeharjutusi. Teises pooles said lapsed näha kõrgliiga pallurite ja korvpallitreenerite enda oskusi ning täiskasvanute vahelist mõõduvõttu. Seni on taolised korvpallipäevad olnud lastele lõbusad ja paljud neist on liitunud korvpallitreeningutega.

Eesti Korvpalliliidul on plaanis järgmine korvpallipäev korraldada taas Paides 7. novembril, kui kaasa teevad 3.-4. klasside õpilased.

Alaliidu eesmärk on laiendades kandepinda tagada spordiala jätkusuutlikkus, sealjuures tutvustades lastele korvpalli kui lõbusat ja vaheldusrikast meeskonnaala, mis arendab nii keha kui ka vaimu.

Korvpallipäevade õnnestumisele aitavad kaasa Sony, Viking Line, Nike, Sportland, Tridens, Utilitas, Värska jt.