Kahel päeval toimus päikselises ning ruumikas EMÜ Spordihoones pea 20 kohtumist ning pühapäeva õhtuks selgusid meistrid, kelleks seekord on Audentese SK tüdrukud ja BC Tartu/Salva poisid.

Olles ka ise olnud kohapeal, oli pealmiseks muljeks see, mida ka mitmed juhtivad noortetreenerid jagasid, et üldine tase on väga korralik. Et kui me praegu üldjuhul tunneme rõõmu (eriti poiste poolel) meie 14-18-aastaste heast tagalast, siis nüüd saab küllalt optimistlikult vaadata ka veel noorema generatsiooni suunas.

Esmalt tüdrukutest
Audentese piigade võit oli eriliselt magus ja emotsionaalne kuna mõlemad nende nädalavahetuse mängud olid põnevad ja võrdsed. Poolfinaalis laupäeval võitsid nad Tallinna Kalevit 58:57 (!). Olles parajas eduseisus - enne viimast veerandit 12 punkti, tuli aga Kalev lõpus jõudsalt lähemalt ning lõpp läks loterii peale. Mängust väljus siiski võitjana AUD SK.

Finaal Audentese SK (tr Andra Viirpalu) ja BC Kalev/Cramo /tr Maia Dorbek) vahel oli samuti pingeline. Kuid ikkagi oli dikteerivaks pooleks AUD. Nende edu oli pidevalt 3-8 punkti ning kordagi ei suutnud Kalev/Cramo ses mängus ohje haarata. Ütleks, et teenitud võit punasärklastele.

Finaalivõit Audentesele 44:38. Laura Tagelilt 13 pt, 7 lp, 2 rs, Mariell Friedemann lisas 11 pt, Keandra koorits 9+8+2. Kalev/Cramo poolel kogusid Alisa Savostjanov ja Kätlin Kangur 8 silma.

Pronksimängus alistas Tallinna Kalev BC Kalev STARi 47:31. Diana Voltškova tõi võitjate poolel 18 pt ja 8 lp.

Finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks (MVP) tunnistati Keandra Koorits (AUD SK), kes ka finaalis teisel poolajal tegi mitu rasket kuid olulist korvi. Finaali parima mängija tiitel AUD poolel anti Laura Tagelile ning Kalev/Cramo poolel Alisa Savostjanovile.

Poiste mini finaalid
Ilmselt võib väita, et poistel (kus konkurentsis oli tänavu 27 tiimi) jõudsid finaali õiged võistkonnad. Finaalvastased BC Tartu/Salva ja TTÜ/Rae Spordikool on sellised konkurendid, kelle mõlema puhul ei saa finaali pääsemist kuidagi imeks panna.

Tartu/Salva (tr Jano Kunts) alistas laupäeval veerandfinaalisAudentese SK 87:68 ja seejärel poolfinaalis BC Tarvas/Rakvere SK 54:46. TTÜ/Rae Spordikool (tr Milvert Vaaks) võitis KK HITO-t 59:52 ja teel finaali Keila KK 63:45.

Finaal oli tempokas, heal tasemel, nagu pidigi. Küll oli Tartu esindus mõnevõrra parem. TTÜ-le sai saatuslikuks ka kehv visketabavus (26 %), Tartu/Salva häid viskekohti leida natuke paremini. Meeskonnana mängis Tartu paremini, teenitud võit.

Tartu/Salva võidunumbrid olid lõpuks 53:41 (29:23). Enne viimast veerandit juhtis Tartu 46:33. Andre Paidre tõi võitjaile 12 pt+13 lp, Jorke Aav 9+6 lp. Koit Sell lisas 8+4 lp ja Karl-Johan Vändra 7+4 lp.TTÜ poolel Kerret Tooming 10+5+2, Aksel Hakk 8+5 lp, Stefan Vaaks 9 pt, Simm-Marten Saadi 6+14 lp.

Finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks (MVP) tunnistati Tartu liidreid Andre Paidre. Võistkonna parimaks hinnati Jorke Aav. TTÜ rivistuses sai finaali eripreemia Stefan Vaaks.

Pronksimängus võitis BC Tarvas/Rakvere SK Keila KK-d 57:47. Georg-Richard Aare kogus 15 pt, Rasmus-Randon Lille 9 pt, Keila poolel Erik Makke 25 pt, 7 lp.

Sellega said G4S Noorteliiga finaalid n-ö avatud. Järgmiseks selguvad meistrid U16 vanuses 6.-7. mail Raplas, seejärel U14 vanuses 13.-14. mail Paides ning U18 vanuses 20.-21. mail Jüri spordihoones.

Vaata kohamänge täispikkuses: