Eeldatakse, et Duke'i ridades mängib Williamson vaid ühe aasta ning liigub seejärel edasi NBA-sse, kus ta võib olla esimeses ringis kõrge valik.

Williamsoni teevad eriliseks tema füüsilised omadused: Duke'i meeskonna juures mõõtmistel pandi talle kirja 201 cm ja koguni 129 kg!

Võrdluseks: NBA-s on temast raskem vaid üksainus mängija, serblasest gigant Boban Marjanovic, kellel on kaalu 132 kg. Isegi LeBron James, kes on Williamsonist mõned sentimeetrid pikem, on 15 kilogrammi kergem.

Hoolimata oma pikkuse kohta väga suurest kaalust ei ole Williamson sugugi rasvunud või paks, vaid hoopis tõeline lihasmägi: tal on enam kui meetrine hüppevõime ning ta püstitas hiljuti selles vallas ka Duke'i meeskonna uue rekordi, kuigi ei täpsustatud, kas rekord seisnes hüppevõimes või selles, kui kõrget mõõdikut ta puudutada suutis. Samuti ei täpsustatud, milline oli tulemus. Video avaldamise järel kirjeldati teda mõnel pool kui "tiibadega külmkappi".


Vägevate pealtpanekute ja musklite juures on aga huvitav näha, milline saab olema Williamsoni roll NBA-s. Ühegi traditsioonilise positsiooni peale ta oma gabariitidelt justkui ei sobitu, samas on tippkorvpall viimastel aastatel jõuliselt liikunud "positsioonivaba" mängu poole, kus mängijad täidavad pigem kindlaid ülesandeid, mitte ei ole kinni positsioonides. Kuigi Williamsoni on varem võrreldud LeBron Jamesiga, võib NBA-s olla tema paremaks võrdluseks hoopis Draymond Green, kes on samuti kahemeetrine, aga mängib aeg-ajalt ka tsentrit. Mõneti sarnast rolli oodatakse ka Williamsonilt, kuigi päris täpset võrdlust ei saagi tuua, sest sellist mängijat lihtsalt praegu liigas ei ole. Midagi sarnast oli kunagi Charles Barkley, aga isegi temal ei olnud nii võimast hüpet.