Warriorsi edu põhjuseks oli suuresti Kevin Duranti võimas esitus: 29-aastane superstaar viskas 43 punkti, võttis 13 lauapalli ja andis kuus korvisöötu. 43 silma tähistab ühtlasi tema karjääri kõige resultatiivsemat play-off kohtumist, sealjuures oli mees ääretult efektiivne: 23 väljakult tehtud viskest tabas ta 15.

Durant otsustas mängu saatuse lõplikult viimase minuti alguses, tabades üheksalt meetrilt hullu kolmese ning kasvatades Warriorsi edu kolmelt punktilt kuuele.

Duranti suurt mängu oli Golden State'i jaoks tõeliselt vaja, sest eelmises mängus koguni üheksa kolmest tabanud Stephen Curry viskas sedapuhku oma esimesed üheksa kaugviset mööda ning jõudis oma esimese ja ainsa tabamuseni alles päris mängu lõpus, kogudes lõpuks vaid 11 silma. Täpselt 10 punkti viskasid võitjate ridades veel Draymond Green, JaVale McGee, Klay Thompson ja Jordan Bell.

Cavsi vedur LeBron James oli seekord visketabavusega pisut hädas (visked väljakult 13/28, kaugelt 1/6), ent kogus sellest hoolimata 33 punkti, 10 lauapalli ja 11 resultatiivse passiga kolmikduubli. Kevin Love lisas 20 punkti ja 13 lauapalli, pingilt üllatas Rodney Hood, kes oli esimeses kahes mängus sootuks mänguajata jäänud - Hood kogus 15 punkti ja 6 lauapalli ning hoidis mitmel puhul Cavsi vee peal.

Seeria neljas kohtumine peetakse Clevelandis meie aja järgi öösel vastu laupäeva. NBA ajaloos pole varem mitte ükski meeskond suutnud play-off'is 0:3 kaotusseisust võitjana väljuda.