Ta rääkis, kui kergekäeliselt ja mõtlematult ta esimese miljoni tuulde lasi. Üks miljon dollarit teenis ta diilist spordikaartide äriga Classic Games. Mis kergelt tulnud, see kergelt läinud ja enamgi veel! O´Neal lasi miljoni tuulde 24 tunniga.

Ta meenutab: "Ma unustasin agendi vahendustasu ja maksud. Mul oli tegelikult kasutada 700 000 dollarit, aga ma mõtlesin, et võin kulutada miljoni."

Ta läks Mercedese esindusse ja ostis oma toonase unelmate auto 150 000 dollari eest. Ta isegi ei kaubelnud hinda, vaid lihtsalt maksis. Isa küsis, kus tema masin on ja sai täpselt samasuguse. Ja ega emagi siis ilma jäänud, väike luksuslik mersu, milles küsimus. Tehes Orlando Mercedese müüjad õnnelikuks siirdus noor NBA lootus juveelipoe rüppe. Sõrmuste, kettide ja muude ehete peale kulus mängeldes mitusada tuhat dollarit.

Järgmisel hommikul sai ta kõne pangast. NBA drafti oodanud O´Nealile anti finantsasjades õppetund, mille sarnast oleks vaja paljudele NBA-sse välja jõudnud mängijatele, aga mida nad paraku pole saanud.

Kuigi noormees oli kulutanud üle oma võimaluste, siis pankurid ülemäära pahased polnud. Oli ette näha, et O`Neal hakkab õige pea teenima kümneid miljoneid. Ta sõlmis tulusad reklaamilepingud Reeboki, Spaldingi, Scoreboardi ja Kenner Park Toys kompaniiga. Lisaks sõlmis O´Neal pärast drafti 7-aastase ja 40 miljonit garanteeriva lepingu Orlando Magicuga.