Houston vahetas alustuseks leedulase Donatas Motiejūnase ja Marcus Thorntoni Detroit Pistonsisse, vastutasuks saadi Joel Anthony ja 2016. aasta NBA drafti esimese ringi valik. Anthony saadeti seejärel edasi Philadelphia 76ersi ridadesse, kust vastutasuks saadi drafti teise ringi valik.

Lisaks omandas Rockets diili käigus Chukwudiebere Maduabumi mängijaõigused, mis seni just Philadelphiale kuulusid. USA sotsiaalmeedias on säärane tehing korralikku elevust tekitanud ning mitmed korvpallisõbrad on irooniliselt välja toonud fakti, kuidas mängija, kes ise NBA-s platsilgi pole käinud, pidevalt meeskondi vahetab.

Esimene seos maailma tugevaima korvpalliliigaga tekkis Maduabumil 2011. aastal, kui ta Los Angeles Lakersi poolt 2011. aasta draftis 56. valikuna meeskonda kaasati. 24-aastase nigeerlase mängijaõigused anti juba hooaeg hiljem edasi Denver Nuggetsile. Aasta tagasi vahetas Nuggets Maduabumi mängijaõigused omakorda edasi 76ersile ning nüüd liikusid nigeerlase draftiõigused juba Rocketsile.

Eesti liigas jäid numbrid kahvatuks

Ühegi NBA meeskonna eest 2.06 pikk mängumees siiski platsil pole käinud. Nii suure ääre kui keskmängija positsioonil tegutsev Maduabum on seevastu kolm aastat saanud pallida NBA Development League'is, samuti on ta läbi käinud Katari, Mongoolia, Soome ja Eesti liigadest.

Viimati kandis ta põhjanaabrite juures Tampere Pyrintö värve. Tallinna Kalevit jõudis Maduabum esindada hooaegadel 2013-2014 ja 2014-15. Esimene tulek Eestisse piirdus meistriliigas vaid kolme mänguga, kus tema keskmised näitajad olid 4,0 punkti ja 4,7 lauapalli. "Teisel tulemisel" sai Maduabum Alexela meistriliigas kirja 17 mängu, visates keskmiselt 7,12 punkti ja võttes maha 4,71 lauapalli.