Cavaliers sai tehingu tulemusel vastu tagamängija Isaiah Thomase, ääremängija Jae Crowderi, tsentri Ante Zizici ja Brooklyn Netsi 2018. aasta NBA drafti esimese ringi valikuõiguse.

25-aastane Irving teatas juulis Cavaliersi omaniku Dan Gilbertiga toimunud kohtumisel, et tahab klubist lahkuda. Ühe põhjusena tõi ta välja asjaolu, et jääb meeskonnas LeBron Jamesi varju. Cleveland tuligi Irvingu lahkumissoovile vastu ning otsis pikalt sobivat tehingut.

Celticsi meeskonna spordioperatsioonide president Danny Ainge tunnistas, et eilne päev, oli hullumeelne. "Vahetada Isaiah ja Jae ja Ante, eriti Isaiah ja Jae, kes on mänginud klubi edu juures suurt rolli ja olnud tiimi liidrid, oli väga-väga raske. Samas on olukord väga põnev, sest meiega liitub üks liiga paremaid ründemängijaid," sõnas Ainge.

Thomas oli mullu Celticsi resultatiivseim, visates põhiturniiril 28,9 punkti ja andes 5,9 resultatiivset söötu mängu kohta. Irving mängis Cavaliersis vähemalt sama tähtsat rolli - tema arvele kogunes keskmiselt 25,2 punkti ja 5,8 söötu.

Thomase ja Crowderi kõrval on Cavaliersi poolt vaadatuna tehingu juures võtmekohaks Netsi 2018. aasta drafti esimese ringi valikuõigus - Brooklyn andis mitu oma draftivalikut Celticsile 2013. aastal Paul Pierce'i ja Kevin Garnetti vahetustehingu tulemusena ning kuna Nets on viimastel hooaegadel kuulunud NBA nõrgemate meeskondade sekka, on nende valikud olnud Celticsi jaoks äärmiselt väärtuslikud. Näiteks sel suvel sai Celtics õiguse Netsi asemel draftis valida esimesena, kuid pisut enne drafti vahetati see õigus omakorda Philadelphia 76ersile.