22-aastane Briscoe veetis pärast Kentucky ülikooli hooaja Kalevis ning avaldas nüüd Magicu meeskonnale treeningutel nii head muljet, et tiim otsustas temaga lepingu sõlmida. Omapärast teed pidi NBA veerele jõudnud Briscoe osas lähevad aga fännide arvamused lahku.

"See on ju vale Isaiah!" naljatavad Magicu fännid Redditis, viidates sellele, et vabaagenditurul on saadaval ka Isaiah Thomas, kes mängis veel aasta tagasi ülikõrgel tasemel Boston Celticsis. "Ei ole võimalik, et tegu pole meeskonna sihiliku trollimisega..." ohkab üks teine fänn.

"Ta on põhimõtteliselt vaese mehe Marcus Smart. Väga hea korvi alla murdja, aga ei suuda isegi siis visata, kui tal on seda oma elu päästmiseks vaja. Kolledžis viskas kahe aasta jooksul kolmeseid 22-protsendiliselt (Eestis 39%) ja vabaviskeid 55% (Eestis 70%). Ta ei suuda aeg-ajalt isegi laudauksele pihta saada, kuid korvab selle heade läbimurretega. Väga kõrge energiaga mängija, kes oli jumalik kaitsja nii kolledžis kui Eestis," kirjutab aga üks analüüsija. "Samas ma ei usu, et ta oleks hooaja alguseks enam meeskonnas. Ta ei ole piisavalt hea viskaja, et teda saaks mängitada."

"Olen kõigega nõus - välja arvatud sellega, et ta ei ole avapäevaks enam meeskonnas," oponeerib järgmine fänn. "Ta mängis kolledžis võõral positsioonil ja tundub, et ta on viimase aastaga oma viset kõvasti parandanud. Ta on veel piisavalt noor, et selles vallas veel areneda."

Briscoe lepingu puhul räägib temast pisut põhjalikumalt ka Magicu kodulehekülg, kust tuleb muuhulgas välja, et Briscoe meenutab oma aega Eestis vaid väga heade sõnadega. "Väga võimalik, et Briscoe leiab end uuel hooajal Eesti asemel hoopis NBA-st. Mitte midagi Eesti vastu - Briscoe räägib sellest uskumatult positiivselt -, aga ta tahab täita oma unistuse ja NBA-s mängida," kirjutab Magicu koduleht.

"Nüüd, kui olen tagasi Ameerikas, tunnen: selle jaoks ma olengi tööd teinud, nüüd tuleb mängida nii, nagu ma oskan seda teha," lisas mees ise. "Saan seda teha pingevabalt. Kui niimoodi mõtlen, on elu lihtne, ka mäng on lihtne. Lähen lihtsalt platsile ja teen seda, mida oskan."

Briscoe lepingu üle rõõmustas avalikult ka vähemalt üks praegune NBA täht - J.R. Smith postitas oma Instagrami kontole pildi, kus endist kalevlast õnnitleb. Smithi ja Briscoed ühendab ühine prep school (meie mõistes võrreldav gümnaasiumiga), kus käis teiste seas ka näiteks teine endine Kalev/Cramo mees Scott Machado, samuti pallisid nad New Jersey Playazi nimelises AAU meeskonnas, mõistagi eri aegadel. Smith on olnud aeg-ajalt Briscoele mentori eest.