Asi on läinud nii halvaks, et vahetust otsivad meeskonnad ei ole lihtsalt leidnud kedagi, kellega arutada võimalikku tehingut. Pettumus senise hooaja tulemuste pärast pidavat tugevalt häirima ka organisatsiooni juhtkonda, kes ei ole kompetentne olnud enda ülesannete täitmisel.

Toetudes Hoopshype.com infole, otsis Portland vahepeal uut ''kodu'' Jamal Crawfordile, kes sel hooajal toodi asendama karjääri lõpetanud Brandon Royd. Üks anonüümseks jääda soovinud allikas (kes pidavat olema mõne vastasmeeskonna juhtkonnast) lausus järgmiselt: ''Kuulsin, et Jamal Crawford, kes alles sel suvel meeskonda toodi, ei ole seal hetkel rahul ja talle on väidetavalt otsitud uut klubi. Näiteks Los Angeles Clippers ja Minnesota Timberwolves on avaldanud suurimat soovi, aga ka Sacramento Kings, Toronto Raptors ja Milwaukee Bucks on mõista andnud soovist tuua meeskonda Crawford. Probleem seisneb aga selles, et seal ei ole juba mõnda aega olnud kedagi, kellega sel teemal rääkida. Selge on see, et probleemid ulatuvad riietusruumist edasi ka juhtkonda.''

Kogu see lugu sai hoogu juurde peale Portlandi 110:122 kaotust Minnesotale, kui Gerald Wallace oli peale mängu olnud lausa nii kuri, et lükkas ümber prügikasti areeni koridoris, pealtvaatajate silme eest eemal. Jamal Crawford suutis peale seda mängu öelda ainult: ''See teema juba ammendab end,'' vihjates Trail Blazersi pidevatele kaotustele.

Olenemata kogu sellest jamast on Portlandil siiski palju ''juppe,'' et mõni vahetustehing toimida saaks. Peale Crawfordi juttude on üheks suurimaks variandiks kerkinud Raymond Felton, keda Los Angeles Lakers on juba mõnda aega jahtinud. Väidetavalt on meeskonnad lõpuks ka jutule saanud ja kuigi midagi kindlat ei ole kokkulepitud, olevat see mõlema meeskonna arvates täiesti võimalik käik, sest Trail Blazersi juhtkond ei ole siiani Feltoni sooritustega rahul olnud.

Portland on hetkel läänekonverentsis hoidmas 10. kohta, senisest 41 mängust on võidetud 20.