Cavaliersi mänedžer Chirs Grant sõnas meediale, et Bynumi talent, suurus ja kogemused on väga suureks positiivseks mõjuks meeskonnale, teadvustades siiski, et Bynum ei pruugi mängida Clevelandi eest veel niipea.

Bynum valiti algselt Lakersi poolt 2005. aasta draftis kümnenda valikuna. Seitsme hooaja vältel on keskmängija mänginud NBA-s 392 mängu, mille jooksul ta on panustanud keskmiselt 26 minutiga 11,7 punkti, 7,8 lauapalli ja 1,6 blokki.

Bynumi potentsiaali on korduvalt kiidetud, kuid ameeriklane ei ole suutnud hoida end ühelgi hooajal päris tervena. Enda viimasel hooajal Lakersi eest suutis ta ühes mängus tuua isegi 30 lauapalli ja mitmed eksperdid arvasid, et Bynum on isegi parem tsenter kui kuulus Dwight Howard. Seejärel saatis Lakers nelja meeskonda sisaldanud tehingus Bynumi Philadelphiasse, et saada vastu Howard, kes on tänaseks juba Houstonis.

Bynum ei saanud aga Philadelphia 76ersi ridades kirja mitte ühtegi mängu põlvevigastuste tõttu, sealjuures tulenes üks vigastus väidetavalt bowlingumängust. 76ers otsustas, et Bynumile ei anta uut lepingut ja alustatakse otsast peale meeskonna ülesehitamisega (draftipäeval anti ära meeskonna põhimängujuht Jrue Holiday drafti 6. valiku Nerlens Noeli vastu).

Bynumi potentsiaal oli siiski piisavalt ahvatlev Clevelandile, kellel on nüüd korvi all lisaks vigastatud Varejao'le, drafti avavalikule Anthony Bennettile ja Bynumile ka Tristan Thompson ja Tyler Zeller.

Autor: Otto Oliver Olgo