James lahkus Cavaliersist 2010. aastal, korraldades spektaakli nimega "The Decision" ("Otsus" - toim), kus Clevelandi suurim täht teatas, et hakkab jahtima edaspidi tiitleid Miamis.

Pärast tänavust NBA finaali otsustas James enda lepingu varaaegselt lõpetada koos Miami Heati kahe teise staarmängija, Dwyane Wade'i ja Chris Boshiga. Kuigi esialgu tundus, et Heat meelitab Jamesi tagasi, otsustas Heati neljal hooajal järjest NBA finaali viinud James lõpuks endise koduklubi Cavaliersi kasuks.

Clevelandis ootavad Jamesi ees koguni kolm drafti avavalikut (Kyrie Irving, Anthony Bennett ja Andrew Wiggins). SI artikli sõnul suutis James ära leppida ka omaniku Dan Gilbertiga, kes oli pärast Jamesi lahkumist kirjutanud ja avalikult meediasse paisanud vihakõne, kus ärimees lubas, et Cavaliers võidab tiitli enne Jamesi. Nii see aga ei läinud, James võitis Heatiga kaks meistritiitli, kaks MVP autasu ja kaks NBA finaalide MVP autasu.

Märgid Jamesi liitumise kasuks Cavaliersiga ilmnesid juba varemgi, kui levisid kuulujutud, et James võttis ühendust paari kunagise meeskonnakaaslasega (eesotsas Mike Milleriga), et võita üheskoos veel tiitleid. Lisaks märkas üks veebiarendaja Jamesi kodulehel koode, mis näitasid, et veebilehe disainis muutuvad põhivärvid peagi Cavaliersi tunnusvärvideks.

Viimaste andmete järgi ei sõlmi ka Chris Bosh uut lepingut Heatiga ja liigub Houston Rocketsisse, et seal moodustada uus võimas trio koos James Hardeni ja Dwight Howardiga. 2003. aastast Heati ridades mängiv Dwyane Wade jääb eeldatavalt Miamisse.