„Asi on väga tõsine. Eks näis, kaua tööseisak kestab. Kui see kestab ühe või kaks aastat, loome oma liiga,” vahendab Wall Street Journal Stoudemire’i sõnu. Kui vaidlustes jõutakse kiirelt kokkuleppele, jääb mängijate plaan katki, lisas ta. „Omanikud ei taha seda tööseisakut, meie samuti mitte, me kõik tahame mängida korvpalli.”

Stoudemire’i ei teadnud veel, kuidas taoline liiga võiks toimida, kuid ütles, et see oleks alternatiiv nendele mängijatele, kes muidu peaksid tööseisaku ajal klubi otsima Euroopast.

Need, kes USA-sse jäänud, on viimastel nädalatel pidanud erinevates kohtades mitteametlikke mänge. Nii korraldasid näiteks LeBron James, Dwyane Wade, Kevin Durant ja Carmelo Anthony laupäeva õhtul Florida ülikoolis heategevusmatši.

NBA ametnikud keeldusid Stoudemire’i avaldust kommenteerimast.

Viimane koosistumine NBA klubide omanike ja mängijate ühenduse vahel toimus esmaspäeval, kuid kollektiivlepingu tingimustes jäi kokkulepe veel saavutamata, mistõttu tühistati põhihooaja kahe esimese nädala mängud. Uusi kohtumisi kahe osapoole vahel kokku ei lepitud, kuid reedel arutab mängijate ühendus isekeskis, kuidas läbirääkimistes edasi käituda.