Tänaseks 41-aastane mängujuht pole ametlikult veel ketse varna riputanud, kuid tõdes viimases intervjuus, et NBA-s teda mängimas enam ei näe.

"Kahjuks on NBA mäng minust liiga kaugele ette läinud. Mängin ühe mängu ning olen seejärel kuu aega vigastusega audis," nentis eelmisel kahel hooajal 45 kohtumist kaasa teinud Los Angeles Lakersi mängumees. Sel hooajal ta väljakul käinud polegi.

"Ma pole kunagi nii kõvasti treeninud kui viimase 18 kuu jooksul - kaks korda päevas, pea iga päev, et veel ühe hooaja mängida. Kuid pean siiski tõdema, et seda ei juhtu," lisas seljavigastuse käes vaevlev endine staar.

Nash tõusis NBA tippu Phoenix Sunsi ridades, kus ta 2005. ja 2006. aastal MVP võitis. Kaheksal korral valiti kanadalane NBA Tähtede mängule. Kolm korda kuulus ta hooaja esimesse sümboolsesse viisikusse, kaks korda teise ning kaks korda kolmandasse.

Viiel korral juhtis Nash hooaja söödutabelit ning tervelt neljal hooajal suutis ta väljakult tabada kaheseid-kolmeseid-vabaviskeid vastavalt vähemalt 50-40-90 protsendilise tabavusega.

Meest jääb nüüd ootama korvpalli Kuulsuste hall.