Üheteistkümnel korral peatreenerina NBA meistriks tulnud Phil Jacksoni sõnul võidab Spurs. Nii vastas ta oma raamatu allkirjastamisel ühele fännile.

Põhiturniiril kohtusid meeskonnad kahel korral ning mõlemal jäi peale valitsev meister. Miamis võitis Heat 105:100, San Antonios 88:86. Seejuures mängis Heat viimases kohtumises ilma LeBron Jamesi ning Dwyane Wade'ita. Esimesest kohtumisest jäid eemale aga Duncan, Ginobili, Parker. Seega "suured kolmikud" lähevad sel hooajal vastamisi esmakordselt.

Mõlema meeskonna puhul on tegemist äärmiselt kogenud satsidega. Heat mängib finaalis kolmandat aastat järjest. Tunamullu kaotati Dallas Mavericksile, möödunud aastal oldi üle Oklahoma City Thunderist. Lebron Jamesi ja Dwyane Wade jaoks on tegemist neljanda finaaliga. Wade võitis esimese meistritiitli juba 2006. aastal, James aga kaotas aasta hiljem Cleveland Cavaliersi ridades just Spursile. Lisaks on meeskonnas ka Bostoniga meistrisõrmuse võitnud Ray Allen.

San Antonio püüab klubi viiendat meistritiitlit. Senised neli on tulnud peatreener Gregg Popovichi ning kõigi aegade parima suure ääre Tim Duncani eestvedamisel. Mainida tuleb ka seda, et Spurs pole kunagi finaali kaotanud. Kolme tiitli puhul on meeskonnas kaasa teinud ka Manu Ginobili ning Tony Parker. Viimane valiti 2007. aastal Cavsi vastu ka finaali väärtuslikumaks mängumeheks.

Hea lugeja, avalda arvamust: kumb jääb peale, kas Heati superkolmik või Spursi "vanakesed"? Mis saab otsustavaks?