Barnes ütles BBC-le antud intervjuus, et arutas kanepi teemadel oma treeneri, seitsmekordse NBA meistri Steve Kerriga, kes on varem tunnistanud, et on kanepit tarvitanud kroonilise seljavalu leevendamiseks.

"Tõmbasin kanepit umbes kuus tundi enne mängu. Tulin pärast hommikust visketrenni koju ja tõmbasin jointi, tegin uinaku, käisin duši all, sõin ja läksin mängima," tunnistas ta.

Barnes rääkis, et on kanepit teinud juba 14. eluaastast peale, kuid ei pea ennast sõltlaseks. See mõnuaine on teda saatnud ka kõigil 14 NBA hooajal ja seitsmes tiimis. Kanep aitavat tal valust vabaneda, lõõgastuda ning kergendavat uinumist.

Kanep on paljude endiste mängijate sõnul NBA-s väga laialdaselt kasutusel. Kunagine ääremängija Kenyon Martin ütles aprillis intervjuus Bleacher Reportile, et tema karjääri ajal suitsetasid seda umbes 85 protsenti mängijatest.

2014. aastal karjääri lõpetanud Al Harrington, kes asutas meditsiinilise kanepiga tegeleva firma, ütles BBC-le, et tegi kanepit esimest korda 2007. aastal pärast üht Warriorsi mängu ning on sellest ajast peale kanepit valu vastu nii suitsetanud kui ka kasutanud seda sisaldavadi kapsleid ja kreeme.

"Isegi treenerid ja klubiomanikud tarvitavad seda. Igas tiimis, kus ma mängisin, oli vähemalt viis suitsetajat, kuid nad ei tulnud kordagi selle mõju all mängule," lisas Harrington.

Kanep kuulub NBA-s keelatud ainete hulka, kuid liiga keeldub kollektiivlepingule viidates avaldamast, kui paljudest dopinguproovidest marihuaana jälgi igal aastal leitakse.